Vágólapra másolva!
Tovább javíthatja rekordját Ryan Giggs, a Manchester United walesi középpályása, aki kilencszázadszor léphet pályára a vasárnapi, Norwich City elleni bajnokin.

A 38 éves szélső február tizedikén további egy évvel meghosszabbította szerződését a MU-val, így jövőre 22. szezonját játszhatja majd a klub színeiben. Giggs már a 899 pályára lépéssel is rekorder, a mögötte második Bobby Charlton 758-szor húzhatta fel a ManUnited-mezt.

"Most már ráadás minden egyes meccs" - mondta Giggs. "Büszke vagyok arra, hogy elértem a kilencszázas határt, különösen azért, mert mindezt egy olyan egyesületben tettem, amelyet nagyon szeretek."

A játékos csupán 14 éves volt, amikor a Manchestert 1986 óta vezetőedzőként irányító Sir Alex Ferguson felfedezte.

"Csodálatos játékos, aki összetartja a csapatot" - vélekedett tanítványáról a skót. "Folyamatosan kitalál valami újat, állandóan azon dolgozik, hogy még jobban teljesítsen, és a sikeréhségéből soha nem veszített semmit. A korától függetlenül zseniális futballista."

Egyetlen labdarúgó sem gyűjtött annyi trófeát az angol klubfutballban, mint a 64-szeres walesi válogatott Giggs, aki a Uniteddel többek között két Bajnokok Ligája-győzelmet, 12 bajnoki címet, négy FA Kupa- és négy Ligakupa-sikert ünnepelhetett.

Azt, hogy visszavonulása után marad-e a labdarúgásban, még nem árulta el, de Ferguson például az mondta: el tudná őt képzelni utódjának a MU kispadján.

Hasonlóan vélekedik Paul Scholes, a manchesteri klub 37 éves középpályása: "Nyilvánvalóan a lehető legalkalmasabb emberre van szükség egy ilyen feladathoz, én pedig azt tudom mondani, hogy később a United irányítására Ryan Giggs lesz a legjobb jelölt."