A pfujolók várják, a szimpatizánsok csak meghallgatják Orbánt

Az egynapos látogatáson Németországban tartózkodó ORBÁN Viktor magyar miniszterelnök a frankfurti Ipari és Kereskedelmi Kamara épületéhez érkezik
Vágólapra másolva!
Engedély hiányában nem tartanak Orbán Viktor melletti szimpátiatüntetést a németországi magyarok Frankfurtban, beszédét azonban többen élőben hallgatják meg a kereskedelmi kamara épületében. A székház előtt német baloldali szervezetek Orbán-ellenes tüntetéseket tartanak.
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor-ellenes tüntetést szerveznek német antifasiszta szervezetek pénteken 14 órától Frankfurtban. A magyar miniszterelnök ekkortól tart előadást a kereskedelmi és iparkamara frankfurti székházában. Orbán Viktor előtte Volker Bouffier-vel, Hessen tartomány miniszterelnökével találkozik.

A kereskedelmi és iparkamara frankfurti székháza elé a német szervezetek azért jelentettek be demonstrációt, mert szerintük Orbán Viktor a hivatalba lépése óta arra törekszik, hogy tekintélyuralmi rendszerré szervezze át a nevében is eltörölt Magyar Köztársaságot. Az egyik szervező, Markus Bergmann 100-200 tüntetőre számít, a tervek szerint beszédeket mondanak, amikor pedig Orbán Viktor megjelenik az épületnél, "lesz némi pfujolás" - tette hozzá.

Németországban élő magyarok ezzel egy időben szimpátiatüntetést akartak tartani Orbán Viktor kormánya mellett, de a térre a már korábban bejelentett demonstráció miatt nem kaptak területfoglalási engedélyt.

Az egyik szervező, Szabó Gabriella elmondta az [origo]-nak péntek reggel az MTI-től megkapott telefonszámon, hogy engedély hiányában nem mennek tüntetni, több szimpatizánsnak ugyanakkor sikerült jegyet szerezni az előadásra, így azt majd bent hallgatják végig. Szabó Gabriella korábban azt mondta, hogy tiltakozni szerettek volna a Magyarországgal szemben a nyugati sajtóban zajló hadjárat ellen.