Élő közvetítés
Szerbia
ÉLŐ
Anglia
Vágólapra másolva!
Az Athletic Bilbao ghánai támadója, Inaki Williams az elmúlt két évben borzalmas sérüléssel játszott.

Az Athletic Bilbao vezetőedzője, Ernesto Valverde péntek délután megerősítette, hogy Inaki Williams kihagyja a Rayo Vallecano elleni utolsó bajnoki mérkőzést, mivel a ghánai válogatott jelenleg műtét után lábadozik. Tavaly januárban megszakadt Williams hihetetlen rekordja (251 bajnokin lépett pályára sorozatban a bilbaói csapatban), miután 6 év és 251 nap után sérülés miatt nem játszhatott. A 29 éves támadó ettől függetlenül már évek óta lábproblémákkal küszködött, így elkerülhetetlen volt a műtét. Most azt mondhatnánk, hogy nincs ebben semmi érdekes, azonban kiderült, hogy 

a csatár talpába ​​egy két centiméteres üvegszilánk fúródott, és azzal játszott két éven keresztül.

Athletic Club v Real Madrid CF - LaLiga Santander
Inaki Williams üvegszilákkal a lábában futballozott az elmúlt két évben
Fotó: NurPhoto via AFP / NurPhoto via AFP/Jose Breton/NurPhoto

Williams, aki ebben a szezonban a második legtöbb időt töltötte a pályán a Bilbao játékosai közül, még 2022-ben szenvedett balesetet, miután belelépett egy összetört üveg tárgy darabjaiba. Rövid kihagyás után a játékos visszatért, azonban fogalma sem volt róla, hogy maradt még üvegszilánk a talpában. Így játszott többek között a spanyol labdarúgó Király Kupa döntőjében is, ahol az Athletic Bilabio az 1-1-es döntetlent követően tizenegyespárbajban legyőzte a Mallorcát, így hat elveszített kupadöntő után, 1984 óta először lett kupagyőztes, összességében pedig ez volt a 24. diadala.

A kupadöntő után újra megvizsgáltuk, és felfedeztük, hogy még maradt egy üvegdarab a lábában. Amikor először összevarrták, benne hagyták a szilánkot. Ráadásul nem kis darab, nagyjából két centis lehet. Egy csont vagy egy ín mellett volt, de sikeresen el lett távolítva. A csapatorvossal együtt csak nevettünk kínunkban, mert nem hittük el, amit látunk"

 – mondta Valverde a szombati bajnoki előtti sajtótájékoztatóján.

Az utolsó fordulótól függetlenül már korábban eldőlt, hogy az Athletic Bilabio az ötödik helyen zárja a spanyol bajnokság idei küzdelmeit, így az Európa-ligában indulhat.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet. 

Mindent egy helyen az Eb-ről