Vágólapra másolva!
Az Athletic Bilbao ghánai támadója, Inaki Williams az elmúlt két évben borzalmas sérüléssel játszott.

Az Athletic Bilbao vezetőedzője, Ernesto Valverde péntek délután megerősítette, hogy Inaki Williams kihagyja a Rayo Vallecano elleni utolsó bajnoki mérkőzést, mivel a ghánai válogatott jelenleg műtét után lábadozik. Tavaly januárban megszakadt Williams hihetetlen rekordja (251 bajnokin lépett pályára sorozatban a bilbaói csapatban), miután 6 év és 251 nap után sérülés miatt nem játszhatott. A 29 éves támadó ettől függetlenül már évek óta lábproblémákkal küszködött, így elkerülhetetlen volt a műtét. Most azt mondhatnánk, hogy nincs ebben semmi érdekes, azonban kiderült, hogy 

a csatár talpába ​​egy két centiméteres üvegszilánk fúródott, és azzal játszott két éven keresztül.

Athletic Club v Real Madrid CF - LaLiga Santander
Inaki Williams üvegszilákkal a lábában futballozott az elmúlt két évben
Fotó: NurPhoto via AFP / NurPhoto via AFP/Jose Breton/NurPhoto

Williams, aki ebben a szezonban a második legtöbb időt töltötte a pályán a Bilbao játékosai közül, még 2022-ben szenvedett balesetet, miután belelépett egy összetört üveg tárgy darabjaiba. Rövid kihagyás után a játékos visszatért, azonban fogalma sem volt róla, hogy maradt még üvegszilánk a talpában. Így játszott többek között a spanyol labdarúgó Király Kupa döntőjében is, ahol az Athletic Bilabio az 1-1-es döntetlent követően tizenegyespárbajban legyőzte a Mallorcát, így hat elveszített kupadöntő után, 1984 óta először lett kupagyőztes, összességében pedig ez volt a 24. diadala.

A kupadöntő után újra megvizsgáltuk, és felfedeztük, hogy még maradt egy üvegdarab a lábában. Amikor először összevarrták, benne hagyták a szilánkot. Ráadásul nem kis darab, nagyjából két centis lehet. Egy csont vagy egy ín mellett volt, de sikeresen el lett távolítva. A csapatorvossal együtt csak nevettünk kínunkban, mert nem hittük el, amit látunk"

 – mondta Valverde a szombati bajnoki előtti sajtótájékoztatóján.

Az utolsó fordulótól függetlenül már korábban eldőlt, hogy az Athletic Bilabio az ötödik helyen zárja a spanyol bajnokság idei küzdelmeit, így az Európa-ligában indulhat.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet. 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!