Megkezdték a Costa Allegra vontatását

Costa Allegra, üdülőhajó amely a Seychelle-szigetek közelében sodródik, miután a gépházában tűz ütött ki, és ezért működésképtelenné vált
Vágólapra másolva!
A Seychelle-szigeteki hatóságok szerint megkezdődött az Indiai-óceánon hánykolódó Costa Allegra vontatása kedden. Az óceánjáró hétfőn gyulladt ki, a tüzet eloltották, a hajó fedélzetén több mint ezer ember tartózkodik.
Vágólapra másolva!

Egy francia halászhajó elérte keddre virradóra a Seychelle-szigetek közelében sodródó olasz óceánjárót, amelynek gépházában tűz ütött ki, és ezért működésképtelenné vált - közölte a bajba jutott hajót működtető vállalat, a Costa Crociere. Tájékoztatása szerint a két hajó kapitánya rádióösszeköttetésben van egymással, és hajnalra meghatározzák, hogy milyen segítséget nyújthat a halászhajó a sodródó tengerjárónak. A Costa Crociere egy repülőgépet küldött a hajóhoz, fedélzetén 14 szakértővel, akik remélhetőleg megjavítják a meghibásodott hajómotort.

A Seychelle-szigeteki hatóságok tájékoztatása szerint kedden hajnalban megkezdődött a hajó vontatása egy közeli sziget felé, ahol a hajó utasai lezuhanyozhatnak, majd ez után Mahéba, az ország legnagyobb településére szállítják őket - közölte a Reuters. A turisztikai hivatal szerint Mahéból az utasok valószínűleg kénytelenek lesznek máshová repülni, mert már nincsenek szabad helyek a szállodákban. A Costa Allegra a tervek szerint már kedden Mahéba érhet. Az óceánjáró hajón összesen 1049-en utaznak, közülük 413-an a személyzet tagjai.

A Costa Crociere az a társaság, amelynek egy másik tengerjáró hajója, a Costa Concordia január 13-án zátonyra futott és felborult az olasz partoknál, Giglio szigetének közelében, 32 ember halálát okozva. Ezúttal az Indiai-óceánon haladó, 188 méter hosszú Costa Allegra szorult segítségre, miután a gépházban tűz ütött ki. A lángokat sikerült gyorsan eloltani, de a motor ezután már nem működött. A hajó ekkor mintegy 200 tengeri mérföldre délnyugatra volt a Seychelle-szigetektől.

Forrás: MTI/Indiai haditengerészet
Az indiai haditengerészet felvételén az látszik, ahogy Costa Allegra Seychelle-szigetek közelében sodródik