Szolgáltatásfejlesztés a Debreceni Egyetemen

Vágólapra másolva!
Konferenciával zárult az a kétéves program, amely során a vezetői információs, valamint a diplomás pályakövető rendszert alakították ki az egyetemen.
Vágólapra másolva!

Az eddig hiánynak számító Vezetői Információs Rendszer (VIR), valamint a Diplomás Pályakövető Rendszer (DPR) pályázati forrásból csaknem 258 millió forintos támogatással valósult meg a Debreceni Egyetemen.

A VIR naprakész információkat szolgáltat az intézmény működéséről, valamint támogatja a vezetők mindennapi döntéshozatalát, a DPR segítségével pedig az egyetem még inkább össze tudja hangolni képzéseit a munkaerő-piaci igényekkel, hiszen nyomon követhetővé válik a hallgatók karrierútja is.

Az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap és az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával megvalósult fejlesztés lehetőséget ad a jövőben az egyetemi oktatás szervezeti feltételeinek, tartalmának és módszereinek minőségközpontú továbbfejlesztésére, valamint a képzések és piaci elvárások összehangolására - hangzott el a február 16-i zárókonferencián.

A Vezetői Információs Rendszer a hatékony vezetés kulcseszközeként naprakész információkat szolgáltat a Debreceni Egyetem működéséről. Rendszeres elemzések, kimutatások, előrejelzések készítésével segíti a vezetőket a stratégiai feladatok előkészítésben és a tervezésben, támogatva ezzel a mindennapi döntéshozatalt. Emellett az országos felsőoktatási adattár számára és egyéb szervezeteknek - például az önkormányzatnak vagy a regionális döntéshozóknak - is szolgáltat majd adatokat.

A diplomás pályakövető rendszer segítségével a Debreceni Egyetem még inkább az elvárásoknak megfelelően tudja képzési kínálatát kialakítani, mivel követni tudja a munkaerő-piaci igényeket: értesülhet egykori hallgatói pályájáról, vagyis arról, hogy a végzett szakemberek hogyan tudtak elhelyezkedni és helytállni a diploma megszerzését követően.

A VIR-t és a DPR-t az egyetemen mintegy 100-150-en (egyetemi és kari vezetők, tanszékvezetők) használhatják majd közvetlenül, de adatot nyerhetnek a rendszerből a jelenlegi hallgatók, a Debreceni Egyetemre felvételizők, a felnőttképzésben résztvevők mellett regionális és országos szakmai szervezetek is.

Az eddig elért eredményekről bővebb információ olvasható a következő oldalon.