Hatalmas csomagtartót kapott a Dacia egyterűje

Vágólapra másolva!
A Logan, a Sandero és a Duster után újabb modellel bővíti kínálatát a Dacia. A Genfi Autószalonon bemutatkozó Lodgy egy klasszikus családi egyterű akár hét üléssel és a márkától megszokott gigantikus csomagtérrel.
Vágólapra másolva!

Az szinte biztos, hogy a 4,5 méter hosszú, 1,75 méter széles, öt-, és hétüléses kivitelben kapható Lodgy nem a külsejével fog hódítani, ami nyilván nem véletlen, hiszen a Renault nem akart házon belüli ellenfelét a Scénicnek, így ez a Dacia is azoknak szól, akik szívük helyett inkább a józan eszükre hallgatnak autóvásárláskor. A Dacia állítása szerint az opcióként rendelhető harmadik üléssor kategóriaelső térd- és fejteret (144 és 866 mm) kínál, ami több mint elegendő két felnőtt kényelmes elhelyezkedéséhez. Hétüléses konfigurációban a harmadik sori üléspad teljes egészében eltávolítható, vagy az előtte lévő ülések háttámlájához hajtható.

A Lodgy csomagterének mérete hozza a márkától elvárt paramétereket, igazi kategóriagyilkos érékek jöttek ki: kétüléses kialakítás esetén 2617, ötszemélyes elrendezéssel 827 liter, de még maximális, azaz hét darab ülés esetén is 270 liternyi csomagtérrel lehet gazdálkodni. A Lodgy emellett összesen 30 liternyi tárolóhelyet kínál az utastér különböző pontjain elhelyezett zsebek és rekeszek formájában. Különös figyelmet érdemel a műszerfal tetején újonnan kialakított, háromliteres rekesz, valamint a hátsó pohártartó és a méretes tárolózseb.


A Lodgy kétféle benzinmotorral választható: az 1.6 MPI mellett megjelent a kínálatban az új, turbós, közvetlen befecskendezéses TCe nevű blokk is 115 lóerővel, amely először a 2012-es Mégane és Scénic modellcsaládokban jelent meg. A kínálat két dízelmotorja is ismerős lehet más Renault-kból: az 1.5 dCi 90 vagy 110 lóerős teljesítménnyel rendelhető. A Lodgy magyarországi forgalmazása a genfi szalon után néhány héttel indul, pontos árat még nem tudott adni a hazai importőr.