Akciós síutak az ünnepi hétre

Ravascletto, sípályák, porhó
Vágólapra másolva!
Bár már idehaza lassan tavaszodik, az európai síterepeken még bőven tart a szezon, így az előttünk álló ünnepi hosszú hétvégére még mindig betervezhetünk egy rövid sítúrát. Szétnéztünk a nagyobb utazási irodák március 15-i kínálatában.
Vágólapra másolva!

Ravascletto

Az olaszországi Ravascletto/Zoncolan síterepre kínál 3-7 éjszakás akciós turnusokat az Intersí utazási iroda. A háromcsillagos Hotel Bellavistában a legolcsóbb, hároméjszakás turnus 40 600 forintba kerül személyenként félpanziós ellátással. A vendégek térítésmentesen használhatják a szálloda wellness-részlegét is. A szálloda Ravascletto településen, a domboldalon helyezkedik el mindössze 500 méterre a legközelebbi felvonótól. A Bellavistában társalgó, internetpont és játszószoba szolgálja a kényelmet, a wellness központban pedig finn szauna, bioszauna és gőzfürdő várja a vendégeket.

Ravascletto sícentruma hegyekkel övezett fennsíkon található, így a szezon egészen március végéig, április elejéig nyúlik. A pályák 920 és 1855 méteres magasságon vannak és teljes hosszúságuk 25 kilométer. Ravasclettón 3 fekete, 5 piros, 4 kék és 5 zöld pálya közül választhatunk, a pályákat egy kabinos, öt ülő- és hét húzólift szolgálja ki. A síbérleteket forintért is megvásárolhatjuk, a 3 napos jegy 12 500 forintba, a 4 napos 16 600 forintba kerül.

Val di Fiemme

Forrás: Flickr

Szintén az Intersínél találtunk egyhetes akciós sítúrát az ünnep hetére az olaszországi Val di Fiemme területén. A háromcsillagos Sporthotel Pampeagoban 116 500 forintért tölthetünk el egy teljes hetet félpanziós ellátással. A szálloda 1700 méteres magasságban, közvetlenül a pályák, illetve a felvonók lábánál található. A legközelebbi sílift mindössze 10 méterre van a szállodától, amelyben TV szoba, miniclub, úszómedence, konditerem, szauna és gőzfürdő szolgálja a kikapcsolódást.

Val di Fiemme a Dolomitok egyik legnagyobb és legismertebb sírégiója, összesen 140 kilométernyi pályahosszal. A sícentrum tulajdonképpen négy különálló pályarendszerből áll, amelyeket ingyenes síbuszjárat köt össze egymással. Kiválóan kezelt pályák 958 és 2415 méteres magasságon húzódnak, és a kezdőktől a jól sízőkig mindenkinek ajánlható. Vald die Fiemmén 6 kabinos, 26 ülő- és 10 húzólift szállítja a pályák tetejére a síelőket. A sícentrum több várost, illetve települést foglal magába, így az egyéb szórakozási lehetőségek széles skáláját kínálja. Val di Fiemme pályáira is megvásárolhatók forintban a bérletek, a helyi pályákra érvényes 6 napos jegy 51 200 forintba kerül, a kombinált, teljes régióra érvényes bérletért pedig 214 eurót kell fizetni.

Les Orres

Forrás: Flickr

A franciaországi Les Orres sícentrumba kínál akciós utat szintén az ünnepi hétre az Alpesi Travel. A háromcsillagos La Foret D'or apartmahnázban 4-6 fős apartmanban 19 800 forintért tölthetünk el egy hetet ellátás nélkül. Az akciós hétre szóló 6 napos síbérletet 26 900 forintért vásárolhatjuk meg az irodában, és a buszjegyért is külön kell fizetni, ez 26 900 forintba kerül.

Les Orres a közepes méretű franciaországi sícentrumok közé tartozik, de évről évre folyamatosan bővítik, fejlesztik. Jelenleg 88 kilométernyi pálya áll a sízők rendelkezésére és mivel ezek zöme lendületes piros pálya, Les Orres-t elsősorban a gyakorlott síelőknek lehet ajánlani. A pályák magas fekvésűek, 1550-től 2720 méterig húzódnak. A pályákon 8 ülő- és 15 húzólift üzemel, a sízők pedig 3 fekete, 19, piros, 6 kék és 6 zöld erősségű pálya közül választhatnak. Itt található a francia Alpok egyik legnehezebb feketepályája, a L'Horible.

Petzen

Forrás: Skigebiet Petzen

A családias hangulatú ausztriai Petzen sícentrumba kínál akciós napokat az Alpesi Travel. A sípályáktól 6 kilométerre lévő Bleiburg-Campus Futura Sporthotel és vendégház igazán különleges a maga kategóriájában. Az ultramodern szálláshely passzív ház, azaz a lehető legkisebb károsanyag-kibocsátással üzemel. Az ultramodern kialakítású szobák mellett a hotel étterme, bárja, szaunája és konferenciaterme is a vendégek rendelkezésére áll. A Bleiburg Campus-Futurában az ünnepi héten két hároméjszakás turnus közül is lehet választani, 42 900 és 54 900 forintért.

Petzen Ausztria egyik legdélebben fekvő sícentruma, ahol 26 kilométernyi pályán síelhetnek a vendégek. A 3 fekete, 11 piros és 12 kék pálya 600 és 1900 méteres magasság között húzódik. A pályák remek állapotban vannak, a síelhető hóminőséget 30 hóágyú segíti. A háromnapos bérlet 81, a négynapos pedig 104 euróba kerül felnőtteknek.