Vágólapra másolva!
A múlt szombati Zalaegerszeg-Pécs (0-0) NB I-es bajnoki 86. percében Bajzát Pétert szövegelésért kiállították, amiért a Magyar Labdarúgó Szövegtség fegyelmi bizottsága három mérkőzésre eltiltotta a vendégek csatárát. A pécsiek vezetőedzője, Mészáros Ferenc felháborodott a súlyos büntetésen, Bajzát a meghallgatását kérte a szövetségtől.

"Ez teljesen nonszensz, ilyen nincs" - nyilatkozta a Dunántúli Naplónak Mészáros Ferenc, aki szerint már az is furcsa, hogy Bajzát Péter 61. percben kapott sárga lapjánál azt írták a jegyzőkönyvbe, hogy "felelőtlen labdaszerzési kísérlet", mert szerinte ilyen nincs is a szabálykönyvben.

"A pirosnál odaszólt az ellenfél játékosának, nem is a bírónak (Németh Ádám - a szerk.), aki mégis magára vette. Nem tudom, az volt-e, de ha Rajczi Péter esetét a hétvégén szándékos könyöklésnek vették, miképp lehetséges az, hogy a testi épség veszélyeztetéséért csak kétmeccses eltiltás jár, míg egy káromkodásért három?" - folytatta a vezetőedző.

"Milyen mérce alapján kapta ezt a pirosat és az eltiltást? Ha előítéletekkel vagyunk valakivel szemben, az vagy butaságból, vagy rosszindulatból fakad. Hozzáteszem, ha valami szándékosság lett volna az esetben, én büntetem meg elsőként" - fogalmazott Mészáros, aki a Ferencváros, a Kecskemét és a Videoton ellen sem számíthat az egykori kétszeres gólkirályra.

A Dunántúli Napló részleteket is közöl a mérkőzés jegyzőkönyvéből: "A mérkőzés 61. percében Bajzát Péter felelőtlen szerelési kísérletért sárga kártyás figyelmeztetésben részesült. A mérkőzés 81. percében Bajzát Pétert egyből piros kártyával kiállítottam, mert egy vélt szabálytalanság után azt mondta nekem: 'Menj a k.... anyádba!'. A mérkőzés lefújása után Bajzát Péter a játékoskijáróban várt, de mielőtt odaértünk volna, a rendezők bekísérték az öltözőbe."

Az [origo] információi szerint Bajzát Péter az MLSZ fegyelmi bizottságától az eltiltása ügyében tárgyalás lefolytatását kérte, amire jövő kedden kerül sor, és a bizottság ekkor hozza meg végleges határozatát a labdarúgó büntetéséről. Ez azt jelenti, hogy Bajzátnak még van esélye arra, hogy csökkentsék a hárommeccses eltiltását, az FTC elleni, hétvégi bajnokit azonban mindenképp ki kell hagynia.