Vágólapra másolva!
Az APOEL Nicosia szenzációt okozott a Bajnokok Ligájában, Lionel Messi pedig tovább javította a rekordokat - így lehetne a legrövidebben összefoglalni az elmúlt hét legfontosabb eseményeit. A ciprusiak görög kapusa és az argentin világklasszis mellett Cristiano Ronaldo és Arjen Robben is befért álomcsapatunkba.

Kapus
Dioniszisz Hiotisz (görög, APOEL Nicosia): A ciprusi klub világraszóló diadalt aratott az Olympique Lyon ellen, és bejutott a legjobb nyolc közé a Bajnokok Ligájában. A büntetőpárbajban a görög kapus, Hiotisz volt a főhős, hiszen védései továbbjuttatták a csapatot.

Hátvédek
Maxi Pereira (uruguayi, Benfica): A lisszaboniak jobbhátvédje igazi BL-specialistának számít, hiszen a bajnokságban utoljára 2010 januárjában volt eredményes, a Bajnokok Ligájában viszont ebben a szezonban kétszer is betalált. A Zenit elleni gól pedig különösen fontos volt, mivel a Benfica így bejutott a legjobb nyolc közé.

Walter Samuel (argentin, Internazionale): A milánóiak kilenc mérkőzés óta nyeretlenek voltak, ám a héten végre megszakadt rossz sorozatuk. A Chievo Verona ellen sokáig úgy tűnt, hogy az együttes képtelen betalálni, de a hajrában a végig hibátlanul futballozó középhátvéd, Samuel gólt fejelt, és ezzel megtört a jég.

Sebastian Prödl (osztrák, Werder Bremen): A brémaiak középhátvédje közel két hónapos kihagyás után játszott ismét, és visszatérése jobban nem is sikerülhetett volna. A Hannover '96 elleni bajnokin csapata nem kapott gólt, ő maga viszont betalált egy szabadrúgás után.

Siaka Tiéné (szenegáli, Paris-SG): A párizsiak már az első félidő végén emberhátrányba kerültek a Dijon elleni idegenbeli bajnokin, de így is sikerült nyerniük. Ehhez nagyon kellett a szenegáli balhátvéd gólja, amire valószínűleg senki sem számított, Tiéné ugyanis eddig egyszer sem talált be a PSG színeiben.

Középpályások
Arjen Robben (holland, Bayern München): A bajorok az elmúlt hetekben rengeteg kritikát kaptak gyengébb játékuk miatt, de most a Hoffenheim ellen minden összejött a csapatnak. Robben is elemében volt, két gólja mellett két gólpasszt is adott, pedig utóbbi azért nem annyira jellemző rá.

Marek Hamsík (szlovák, Napoli): A nápolyi együttes a lehető legjobban készült a Chelsea elleni BL-visszavágóra, hiszen a bajnokságban 6-3-ra verte a Cagliarit. A gólgyártást a csapat szlovák középpályása, Hamsík kezdte, aki végig igazi vezéregyéniségként futballozott.

Francisco Punal (spanyol, Osasuna): A pamplonaiak fantasztikusan izgalmas mérkőzést játszottak a Bilbao ellen, és 2-1-es győzelmükkel feljöttek a hatodik helyre. A hazaiak csapatkapitánya, Punal a hatalmas mezőnymunka mellett mindkét gól előkészítését magára vállalta egy-egy pontrúgással.

Cristiano Ronaldo (portugál, Real Madrid): Folytatta elképesztő sorozatát a Real, ezúttal a Betis ellen szerezte meg a három pontot. A főszereplő megint a portugál szélső volt, aki ezúttal két gólt ért el, és összesen már 32 találatnál jár a bajnokságban.

Csatárok
Lionel Messi (argentin, FC Barcelona): A katalánok világklasszisa a múlt héten újabb rekordot döntött meg: ő lett az első futballista, akinek sikerült mesterötöst szereznie a Bajnokok Ligájában. A Bayer Leverkusen elleni gólokkal azonban nem lőtte el a puskaport, mert a hét végén a Racing Santander ellen is duplázott.

Kalu Uche (nigériai, Espanyol): A másik barcelonai együttesnél is jól telt a hét, hiszen az Espanyol 5-1-re verte a Rayo Vallecanót, és versenyben van a Bajnokok Ligáját érő negyedik helyért. A gólzáporos diadalból a januárban igazolt nigériai támadó, Uche mesterhármassal vette ki a részét.

www.global-soccer.eu