A repülőjén ölette volna meg Obamát Bin Laden

Vágólapra másolva!
Amerikai hivatalnokok szerint nem volt sosem komoly veszély, hogy Oszama bin Laden az amerikai elnök megölésére készült. Pedig a terroristavezér meggyilkolásakor megszerzett dokumentumok szerint Bin Ladennek konkrét tervei voltak, amelyek szerint Obamát a repülőjén tették volna el láb alól.
Vágólapra másolva!

Barack Obama amerikai elnök és David H. Petraeus hírszerzőfőnök megölésére adott parancsot Oszama bin Laden a halála előtt. Az elnököt a repülőgépén kellett volna meggyilkolniuk Afganisztánban és Pakisztánban kiképzett speciális egységeknek - írta a Washington Post.

Az amerikai lap a Bin Laden megölésekor megszerzett dokumentumok alapján azt írta, az al-Kaida terrorszervezet vezetője az amerikai hadseregben akart fejetlenséget okozni. Oszama bin Laden szerint azzal, hogy Obama meghal, a hadsereg vezetésének felelőssége a háborúra "teljesen felkészületlen" Joe Biden alelnökre hárult volna, ami Bin Laden érvelése szerint az Egyesült Államokat válságba sodorta volna.

A Washington Post megkereste az amerikai hivatalokat, amelyek szerint Obama és Petraneus tervezett gyilkossága sosem volt komoly fenyegetés. Pedig Oszama bin Laden meg is nevezte, hogy kinek kellett volna megszerveznie a támadást. A terroristavezér az egyik levélben azt írta, hogy "kérjétek meg Iljasz testvért, hogy küldje át nekem a lépéseket, amelyeket eddig tett a munka során". A levelet Iljasz Kasmirinek küldte Bin Laden, de a férfit a terroristavezér meggyilkolása után egy hónappal szintén megöltek az amerikaiak.

Bin Laden nem csak az elnök ellen tervezett támadást. Egy 48 oldalas dokumentumban foglalta össze, hogyan kellene támadásokat végrehajtani Amerikában ahelyett, hogy muzulmán országokban követnének el akciókat. Olyan "testvéreket" keresett, akik az Egyesült Államokban élnek, vagy könnyen megtehetik, hogy oda utazzanak.