Pollo en estofado

polipcarpaccio konfitált zuzával
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 15 perc, bruttó 60 perc

Hozzávalók 4 személyre:

  • egy egész csirke feldarabolva, vagy 4 csirkecomb
  • egy kis fej vöröshagyma apróra vágva
  • 3 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • egy nagyobbacska cukkíni
  • két darab sárgarépa
  • 3 darab nagyobb méretű burgonya
  • 2 babérlevél
  • pár szál kakukkfű
  • 20 dkg aszalt szilva
  • 20 dkg vaj
  • só, fahéj, szegfűszeg, fehérbor

A vajon üvegesre párolom a hagymát, megpirítom rajta a húst, hozzáadom a sárgarépát, 10 percig alacsony lángon együtt párolom, ha szükséges, kevés borral felöntöm.

Hozzáadom a fűszereket, a többi zöldséget, az aszalt szilvát, és alacsony lángon, borral fel-felöntögetve a zöldségeket ressre párolom. Ha gyenge volt a baromfi, pont egyszerre elkészülnek.

Megjegyzés: Eredetileg külön főzött, csak a hússal összemelegített zöldségekkel készül, úgy biztonságosabban belőhető a különböző alapanyagok megfelelő elkészültségi fokozata, de így, együtt készítve finomabb a végeredmény.