Rántott pacal

rántott pacal
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 30 perc, bruttó 150 perc

Hozzávalók:

  • pacal, vaskos, frottír rész
  • liszt
  • tojás
  • pankómorzsa
  • egész bors, fokhagyma, hagyma, babérlevél, olaj a sütéshez

A pacalt egészben felforralja, leönti róla a vizet. Újra felteszi főni a fűszerekkel, hagymával és gyöngyöző vízben puhára abálja (kb 2 óra).

Amikor megfőtt, jeges vízbe dobja, majd még melegen kerek kiszúróformával korongokat vág ki belőle (a leeső, formátlan darabok pörköltnek, pacallevesbe mehetnek).

Köretajánlat: petrezselymes burgonya és remoulade mártás, vagy majonéz

A receptet az Almárium Bisztrótól kaptuk.