Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Lázadás és tűz egy hondurasi börtönben

Vágólapra másolva!
Eddig 18 rab holttestét találták meg egy hondurasi börtönben, ahol lázadás tört ki és táz pusztított.
Vágólapra másolva!

Lázadás tört ki és tűz pusztított egy hondurasi börtönben, az incidensben legkevesebb 18 rab meghalt - közölték a hatóságok. A tüzet egy rendőrfelügyelő szerint a rabok okozták a fővárostól 240 kilométerrel északra lévő San Pedro Sula város börtönében, egy belügyminisztériumi tisztségviselő viszont azt mondta, hogy a tűz okát egyelőre nem tudják.

A rendőrfelügyelő azt állította, hogy mind a lázadást, mind a tüzet már megfékezték, állítólag a tüzet maguk a rabok oltották el. A felügyelő szerint az őröknek egyetlen lövést sem kellett leadniuk. Az országos tűzoltóparancsnok azonban úgy nyilatkozott, hogy van a börtönnek egy olyan szárnya, amelyet még mindig a rabok tartanak az ellenőrzésük alatt, és fel vannak szerelkezve gránátokkal.

Eddig 18 rab holttestét találták meg, közülük egyre lefejezve bukkantak rá, a többiek a tűz áldozatai lettek. A helyszínre érkezett San Pedro Sula város püspöke, Romulo Emiliani, mert őt kérték fel arra, hogy közvetítsen a hatóságok és a rabok között. Ő elmondta a börtön előtt, hogy a hasonló tragédiák kialakulásának nagy a veszélye a túlzsúfolt hondurasi börtönökben

Hat héttel ezelőtt is volt egy tűzeset egy hondurasi börtönben, akkor 361 rab halt meg a katasztrófában. Azt a tüzet feltehetően egy eldobott cigaretta okozta - emlékeztet a BBC.

A hondurasi börtönök nyolcezer rabot tudnak befogadni, ennek ellenére jelenleg 13 ezren töltik büntetésüket.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről