Elege van a brit kormánynak az orosz bérgyilkosokból

Vágólapra másolva!
Nyilvánosságra hoznák brit politikusok azoknak az oroszoknak a nevét, akik szerintük összefüggésbe hozhatók a Londonban elkövetett politikai gyilkosságokkal.
Vágólapra másolva!

Erősödik az aggodalom a brit kormányban a miatt, hogy nő a Nagy-Britanniában orosz megrendelésre elkövetett bérgyilkosságok száma. A brit törvényhozás sürgeti a kormányt, hogy tegye nyilvánossá a feltételezett orosz gyilkosok névsorát - írja a Moscow Times a brit Independentre hivatkozva.

Az orosz bankárt, German Gorbuntcsovot londoni háza közelében lőtték meg ötször a múlt hónapban. A férfi azóta is kómában van. A támadás után a Telegraph brit lapban megjelent egy cikk, amely szerint az MI5 brit hírszerzés információ szerint a Londonban élő, emigráns csecsen követ, Akhmed Zakayev ellen is gyilkosságot terveznek. A hírszerzés szerint a csecsen vezető, Ramzan Kadirov a csak E1 néven ismert közvetítőn keresztül utasított az emigráns férfi megölésére.

A brit parlament egyik tagja, Dennis MacShene azt mondta, a legjobb módja, hogy megakadályozzák az erőszak elburjánzását, ha nyilvánosságra hozzák azoknak az oroszoknak a nevét, akik összefüggésbe hozhatók a politikai gyilkosságokkal. Az orosz gyilkosoknak pedig távol kéne tartaniuk magukat az országtól - mondta az Independentnek a politikus.