Kiszállt a versenyből még egy republikánus jelölt

Vágólapra másolva!
Newt Gingrich is kiszállt a republikánusok elnökjelöltségért zajló versenyből. Ketten maradtak, de közülük csak Mitt Romney elég fajsúlyos.
Vágólapra másolva!

Hivatalosan is kiszáll a republikánusok elnökjelöltségért zajló versenyből Newt Gingrich, az amerikai képviselőház korábbi elnöke. A konzervatív politikus közölte, a novemberi elnökválasztáson Mitt Romney volt massachusettsi kormányzó és Barack Obama demokrata párti elnök között lehet majd választani. Utóbbit "az amerikai történelem legradikálisabb balos" elnökének nevezte.

Gingrichet éppen a napokban érte támadás Obama kampánystábjától, akik olyan video-összeállítást készítettek róla, amelyben a legesélyesebb republikánus jelöltet, Romneyt kritizáló megnyilvánulásait gyűjtötték össze.

"Megkérdeztem néha, vajon Mitt Romney elég konzervatív? A válaszom egyszerű: Barack Obamához képest?" - közölte döntése bejelentésekor Gingrich, aki már április elején elismerte, hogy nincs esélye a győzelemre.

Az ő kiszállásával már csak Ron Paul texasi képviselő marad versenyben, csakhogy ő még egyetlen előválasztási fordulót sem tudott megnyerni. Mitt Romney Rick Santorum április eleji kiszállásával gyakorlatilag ellenfél nélkül maradt.