Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Átverés a postaládákba rejtett traffipax

Vágólapra másolva!
Egy lánclevél szerint a rendőrség postaládáknak álcázott traffipaxokkal próbálja növelni bevételeit, illusztrációként egy Zsámbékon készült fénykép színesíti a történetet. Pedig ezek csak úgynevezett támponti levélszekrények.
Vágólapra másolva!

Egy friss lánclevél szerint a rendőrség egyes településeken postaládáknak álcázott traffipaxokkal vadászik a gyorshajtókra, amit egy Zsámbékon készült fotóval próbálnak hitelessé tenni. A történet már elsőre is képtelenségnek tűnik, de biztos, ami biztos alapon azért utánajártunk, hogy mit keres a település végét jelző tábla közelében egy akár traffipaxnak is nézhető postaláda.

Elég belepillantani néhány fórumba, hogy kiderüljön, vaklármáról van szó: több településen is telepítettek már hasonló dobozokat. Esztergom környékén is voltak már, akik traffipaxnak hitték a ládát, abba belenézve azonban nem láttak semmilyen elektronikus eszközt.

Az [origo] megkeresésére Szerdahelyi Kinga, a Magyar Posta Zrt. szóvivője tisztázta egyértelműen a félreértést. "A fényképen egy támponti levélszekrény látható, amely a települések külterületén élő lakosok részére érkező postai küldemények, illetve feladott levelek elhelyezésére szolgál" - áll a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményben. "A Zsámbék külterületén élő lakosok számára címzett postai küldeményeket a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság engedélyével támponti levélszekrények útján kézbesítjük."

"A városban négy helyen, két-két láda telepítésével létesített a Magyar Posta támpontot. A levélszekrényen látható ablak a kézbesítő támponton való tartózkodási idejének jelzésére vonatkozó tábla elhelyezésére szolgál. A támponti levélszekrényben traffipax nem található."

A traffipaxok álcázása egyébként bevett gyakorlat külföldön, több nyugat-európai országban kukáknak, transzformátorháznak is "csomagolják" a sebességmérő dobozokat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről