Sós karamellpuding

soskaramell
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 20 perc, bruttó 6 óra

Alapanyagok:

  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 1 teáskanál zselatin
  • 4 dl tejszín
  • 4 tojásfehérje
  • 2 csipet só
  • Füstölt Maldon, vagy fekete só díszítésnek

A cukrot karamellizálom, beleolvasztom a vajat. Alacsony lángon belekeverem a tejszínt felét, 10 percig együtt főzöm csendesen, sűrűn megkavarom. Felverem a maradék tejszínt a fehérjékkel, és a kevés forró vízben oldott zselatinnal, formákba öntöm és egy éjszakát hagyom a hűtőszekrényben pihenni.