Jó üzleti ötletekre vadászik Csányi új cége

Vágólapra másolva!
Új céget alapított Csányi Sándor, az OTP vezetője. Az új társaság uniós pénzeket közvetítene kis- és középvállalkozások számára.
Vágólapra másolva!

Kockázatitőke-alapkezelő céget alapított az OTP vezér Csányi Sándor vállalkozása, a Bonitás 2002 - írja a hvg.hu. A lap értesülései szerint a cég arra jött létre, hogy elinduljon az MV-Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. által majdan kiírandó pályázaton, amelynek nyertesei az EU által a Jeremie-program keretében elérhetővé tett kockázati tőkét magánpénzekkel kiegészítve közvetíthetik kis- és középvállalkozásokhoz.

Az MV már tavaly novemberben meghirdette, hogy pályázatot ír ki további 28,5 milliárd forint kihelyezésére, amit a kiválasztott alapkezelőknek 2015 végéig kellene odaítélniük.

Csányi új cégét Kvancz Gábor, a bankár agárportfólióját kezelő Bonafarm Zrt. kontrollingigazgatója, Matskási István, a Bonafarm gazdasági igazgatója, valamint Németh László Ákos, a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett Kartonpack Dobozipari Nyrt. felügyelőbizottságának tagja képviseli.