Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Elfogták a toulouse-i túszejtőt

Vágólapra másolva!
Kommandósok szabadították ki a franciaországi túszejtő utolsó két foglyát. A férfi azt állította, kapcsolatban állt az al-Kaidával.
Vágólapra másolva!

Elfogták a rendőrök azt a férfit, aki szerdán túszokat ejtett egy toulouse-i bankban. A túszejtő délelőtt foglyul ejtett négy személy, miután állítólag pénzt követelt, ám nem kapott. Elszántsága alátámasztására egy lövést is leadott. Amikor a rendőrök a helyszínre érkeztek, azt mondta: kapcsolatban áll az al-Kaidával. Egyben közölte, annak a különleges egységnek a parancsnokával akart beszélni, amelyik márciusban, a mostani túszejtés helyszínétől alig száz méterre megölte Mohamed Merah-t, aki korábban hét emberrel, köztük egy rabbival és gyerekekkel végzett.

A tárgyalásokon a túszejtőről állítólag az derült ki, hogy nem pénzért teszi mindezt, hanem vallási megfontolásokból. A rendőrség körbevette az épületet, lezárta a környéket. A bank közelében egy iskola található, az ott tanuló kétezer diákot hazaküldték, a forgalmat elterelték.

A férfi négyórás bezárkózás után négy túszából egyet élelemért elengedett, majd hamarosan még egyet. Végül kommandósok tették őt ártalmatlanná. Az utolsó két túsz sértetlenül szabadult ki, a tettes azonban megsebesült.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről