Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Hálóba vágott kalapáccsal is hetedik Orbán

Vágólapra másolva!
A kalapácsvető Orbán Éva a hetedik helyen végzett a helsinki atlétikai Európa-bajnokságon vasárnap. Ez élete legjobb felnőtt eredménye, pedig még nem állt össze a mozgása.
Vágólapra másolva!

Tíz perc után tért magához az Eb-ezüstös Deák

Pars Európa-bajnok kalapácsvetésben

Az Egyesült Államokban tanuló magyar versenyző magabiztosan lépett tovább a selejtezőből a döntőbe, ahol 66,81 méteres dobással kezdett. Ezzel az első sorozat után a hetedik helyen állt. Másodikra a hálóba vágta a kalapácsot, és mivel a többség javított, visszacsúszott a 11. helyre.

Orbán harmadikra javított, 67,92-vel bekerült a legjobb nyolc közé. (A harmadik kör után az utolsó négy búcsúzott.) A folytatásban két elrontott kísérlet következett, majd 66,83-mal fejezte be a versenyt. Megőrizte hetedik helyét, ami a legjobb eredménye felnőtt világversenyen.

"Nem állt össze a mozgásom, jobb formában éreztem magam, mint amilyen teljesítményt nyújtottam" - mondta Orbán Éva. "Annak viszont örültem, hogy harmadikra, amikor javítanom kellett, ez sikerült, és bejutottam a legjobb nyolcba. Sajnálom az utolsó három kísérletet, mert mindegyikben több volt."

Orbán arról is beszélt, hogy az olimpiáig még két versenye lesz, de londoni céljairól inkább nem mond semmit.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről