Egy bárban hagyta fogyatékos lányát egy amerikai nő

Vágólapra másolva!
Nem követett el bűncselekményt, ezért nem indítanak eljárást azzal az amerikai nővel szemben, aki két héttel ezelőtt magára hagyta értelmi fogyatékos lányát. A nő azzal indokolta ezt, hogy van egy másik fogyatékos gyereke is, és a kettő együtt sok volt számára.
Vágólapra másolva!

Az Illinois államban élő Eva Cameron június 28-án utazott el értelmi fogyatékos lányával, Lynnel a távoli Tennessee államba. A 19 éves lánynak vécére kellett mennie, ezért megálltak a Big Orange nevű bárnál. A nő nem várta meg a lányát, hanem magára hagyta, és visszautazott Illinois államba.

A hatóságok először nem tudták azonosítani a lányt, ez csak az után sikerült, hogy közzétették a fényképét, és segítséget kértek a lakosságtól. Kapcsolatba léptek az anyjával is, aki kedden találkozott a rendőrökkel, és aláírt egy nyilatkozatot, amely szerint Tennessee állam gyámsága alá helyezi a lányt. A helyi rendőrség azt közölte, hogy az anya ellen semmilyen eljárást nem tudnak indítani.

Eva Cameron egy Illinois állambeli újságnak azt nyilatkozta, hogy azért vitte a lányát Tennessee államba, mert ott van a legjobb egészségügyi ellátás az Egyesült Államokban. Közölte azt is, hogy azért mondott le a lányáról, mert van egy másik fogyatékos gyereke is, és a kettőt együtt már nem bírta.

Az orvosok szerint súlyosan sérült, mindössze 30-40 szavas szókinccsel rendelkező Lynnt egy intézetben kezelik, és a rendőrség szerint jól érzi magát.