Vágólapra másolva!
David Haye mindjárt Vitalij Klicskóval mérkőzne, miután kiütötte Dereck Chisorát a londoni nehézsúlyú bokszmeccsen. A brit úgy érzi, félelmetes üzenetet küldött az ukránnak, aki szerinte ki sem áll ellene, inkább politikusnak szegődik.

Haye kiütötte Chisorát, majd kibékültek

Így pofozta fel Haye Chisorát - videó

"Ez egy félelmetes üzenet Klicskónak. Meglepne, ha ezek után akarna velem bokszolni" - mondta a BBC-nek nagy önbizalommal a brit, miután szombaton az ötödik menetben kiütötte Chisorát. Haye bő egy évvel ezelőtt Hamburgban pontozással kikapott Vlagyimir Klicskótól.

Haye azonban immár Vitalijra szállt rá, ironikusan vázolva az ukrán jövőjét: "Nem kérdés, még harcol egyet valami tuskóval, aztán visszavonul, és politikus lesz. Ha akarna ellenem bokszolni, én készen állok."

Haye uralta a Chisora elleni meccset, aztán az ötödik menetben egy bal-jobb kombinációval padlóra küldte. Az ellenfele folytatni akarta, de Haye három jobb- és két balhoroggal végleg lezárta a meccset.

"Chisora az egyik legkeményebb állú ellenfelem volt. Olyanokat adtam neki, amitől más elrepült volna, ő viszont csak jött tovább előre. Sokkal nehezebb estém lett, mint amilyenre számítottam" - méltatta honfitársát Haye.

Pedig nem volt mindig ilyen békés kettőjük viszonya: februárban Münchenben összeverekedtek a Vitalij Klicsko-Chisora meccs utáni sajtótájékoztatón, és az incidens után mindkettőjük versenyzői engedélyét felfüggesztette a brit szövetség, ezért szombaton luxemburgi színekben versenyeztek.

Haye-t mindez nem érdekelte: "Ez volt az elmúlt évek egyik legjobb brit bokszmeccse!"