A Lidl lenyeli a telefonadót

Vágólapra másolva!
A Lidl üzletekben elérhető blue mobile nem emeli tarifáit a távközlési adó bevezetése ellenére - közölte a cég elnöke hétfőn. A Tesco Mobile már korábban közölte, hogy nem emel árat, ugyanakkor a három nagy mobilszolgáltató igen.
Vágólapra másolva!

A július 1-jétől bevezetésre került új távközlési adó ellenére a blue mobile nem emeli perc- és SMS díjait, és nem építette be megemelkedett költségeit a szolgáltatás díjába - közölte a Lidl hétfőn. "Továbbra is 33 Ft-os perc- és SMS díjat kínálunk ügyfeleink számára"- mondta Grósz Jenő, a Lidl Magyarország igazgatóságának elnöke.

A Lidl idén február 1-től blue mobile néven indította útjára a Magyar Telekommal összefogásban sajátmárkás mobilszolgáltatását. A Lidl ennek keretében önálló SIM kártyákat és készülékes csomagokat, és minden irányban egységes tarifát nyújt feltöltőkártyás konstrukcióban. "Az általunk értékesített blue mobile szolgáltatás magyarországi működése idáig beváltotta a hozzá fűzött reményeket, az értékesítés a kitűzött üzleti céloknak megfelelően halad" - közölte Grósz Jenő.

A március 1-jén induló Tesco Mobile sem emeli percdíjait legalább 2012. október 1-jéig, az új távközlési adó ellenére - közölte a társaság még június elején.

A nagyok árat emelnek

A Telenor szerint a havi egymilliárd forintos plusz adóteher már az a nagyságrend, amit nem tudnak lenyelni, ezért az új, perc alapú távközlési adót érvényesíteni fogja áraiban mindaddig, amíg a szektort sújtó két különadó közül az egyiket kivezetik. A Vodafone szintén közölte, hogy a telefonadó miatt árat emel, hozzátéve, hogy az emelés miden esetben kisebb lesz, mint a kivetett adó.

Lépcsőzetesen és részlegesen emeli ősszel a díjait a Magyar Telekom, de a társaság szerint a díjszabás-módosítás nem az új távközlési adó fogyasztókra áthárítását jelenti. A cég közleménye szerint a 2012-ben eddig tapasztalt kedvezőtlen gazdasági és piaci folyamatok miatt döntöttek úgy, hogy fokozatosan, szeptemberi, illetve októberi hatállyal módosítják a díjszabást.

Az Origo Média és Kommunikációs Szolgáltató Zrt. kizárólagos tulajdonosa a Magyar Telekom Nyrt.