Kinecttel lehet a Marsra szállni

mars rover
Vágólapra másolva!
Közös játékot adott ki a Microsoft és a NASA. A szoftverben az augusztus elején a Marsra szálló Curiosity rovert kell a bolygó felszínére juttatni.
Vágólapra másolva!

Integetve lehet irányítani a NASA Xbox-on futó virtuális marsjáróját. A Kinect kontrollerrel kezelhető szoftverben a felhasználó a rover leszállásától kezdve a tudományos missziókig mindenben részesülhetnek, ami az űrügynökség legújabb Curiosity nevű marsjárójára vár. Az augusztus hatodikáig hátralevő bő két hétben a NASA ingyenes játékának bétatesztje zajlik.

Forrás: NASA
Szét is nézhetnek a Marson a játékosok

A Mars Rover Landing mellett egy másik játékprogrammal is készült az űrügynökség. A Curiosity's Journey-ben a rover által elvégzett vizsgálatokat és bejárt utat lehet újrajátszani. A NASA az Unity nevű játékmotor segítségével készítette el a játékot, ezért a böngészőben is futtatható az. A Gale kráter környékét, ahol a rover le fog szállni, pedig a Mars körül keringő szondák fotói alapján hozták létre. A játék azért került ki hetekkel a Curiosity landolása előtt az Xbox játékboltjába, hogy az űrkutatás iránt rajongók ne egyszerre rohanják meg a letöltési oldalt.

Forrás: NASA
A kezek mozgatásával lehet irányítani a landolást

A NASA az okostelefokokkal ellátott rajongókra is gondolt. A Be a Martian nevű szoftverében a bolygóhoz kapcsolódó legújabb hírek, a rover által készített felvételek és az ügynökség által forgatott videók lesznek elérhetők. A Curiosity marsjáró augusztus hatodikán fog landolni a Marson, ám a küldetéshez kapcsolódó játékokat már most is beszerezhetik az érdeklődők