Nem tudni, hogy fog ez menni - amerikai bírálat az olimpián

Vágólapra másolva!
Mitt Romney, az amerikai republikánusok elnökjelölti posztjának várományosa bírálta a londoni olimpiai játékok megszervezését, a biztonság és a munkafeltételek "zavarba ejtő" történeteit emlegetve.
Vágólapra másolva!

Az NBC News amerikai televíziónak szerdán Londonban adott nyilatkozatában nem túl diplomatikusan úgy fogalmazott, hogy "nem tudni, hogy fog ez menni".

"Egyes dolgok meglehetősen zavarba ejtőek, a történetek a biztonsági magáncégekről, amelyeknek nincs elég embere, a határőrök és a vámosok állítólagos sztrájkja - mindezek nyilvánvalóan olyan dolgok, amelyek nem túl bátorítóak" - jegyezte meg a multimilliomos egykori üzletember, aki szerdán érkezett Londonba.

Romney csütörtökön több brit vezető politikussal, köztük David Cameron kormányfővel, a külügy- és a gazdasági miniszterrel, Tony Blair volt miniszterelnökkel és Ed Miliband ellenzéki vezetővel találkozik, pénteken pedig részt vesz a játékok hivatalos megnyitóján. A brit sajtó értékelése szerint Romney célja az, hogy megalapozza a külpolitika terén még elmosódó arculatát. Az egyhetes külföldi turné következő állomásai Izrael és Lengyelország lesz.