A női pólósoknak a keze, a kapitánynak a hangja remegett

Vágólapra másolva!
A nőivízilabda-válogatott tagjai és Merész András kapitány is a sok hibában látta a londoni olimpia elődöntőjében a spanyolok ellen elszenvedett vereség okát. Takács Orsolya azt mondta, egy olimpián nem lehet összezuhanni, és a bronzérmet nagyon akarja a csapat, a kapitány pedig már az utolsó időkérésnél is a következő meccsre hívta fel a figyelmet.
Vágólapra másolva!

Takács Orsolya szerint az döntött, hogy a spanyolok jobban elviselték a terhet, amit a döntőbe jutás jelentett.

"Pedig tanultunk a csoportmeccsen elkövetett hibáinkból, mégsem tudtuk föléjük kerekedni. A védekezés összeállt a meccs második felére, fel is jöttünk, de nem tudtuk megragadni a lehetőségeket, és kihasználni, hogy mi vagyunk lendületben. Egy olimpián nem lehet összezuhanni, úgyhogy bronzérmet meg akarjuk nyerni, a kapitány is azt mondta nekünk, hogy van még egy meccs, és azt be kell húzni" - nyilatkozta a Szentesen pólózó Takács, aki szerint a spanyolok az amerikaiak elleni döntőt is megnyerhetik.

Drávucz Rita azon bánkódott, hogy 4-1-re és 7-3-ra is vezettek a spanyolok, és a támadásban rengeteg volt a rossz passz magyar oldalon. "Küzdöttünk, akartunk, de sajnos amikor emberelőnybe kerültünk, sok helyzetet elbaltáztunk" - értékelt a válogatott csapatkapitánya, aki saját magával is önkritikus volt a nem elég szigorú védekezés miatt.

Merész András szövetségi kapitány ismét felelevenítette azt a sztorit, amikor a sanghaji vébén, a 9-12. helyért játszott magyar-spanyol meccs után megjegyezte, hogy ez a két válogatott a jövő csapata, és hogy akkor azt tippelte, valamelyik kijut az olimpiára. Ehhez képest mindkét csapat éremért játszhat.

Merész azzal kezdte a meccs utáni mondandóját, hogy büszke a csapatára, amely szívét-lelkét kitette, és megjegyezte, hogy a bronzmeccs a csalódás miatt nehezebb lesz, ráadásul az ausztrál csapat van olyan erős, mint a döntőt játszó amerikai. "Ebből kifolyólag az eddigi bravúrhoz még valami nagyon nagyot kéne odatenni, hogy a bronz sikerüljön, de a helyszínen kilátogató magyarok, valamint az otthoni szurkolók megérdemlik, hogy az utolsó meccsen is ugyanolyan hozzáállással játsszunk, mint eddig."

Merész a bíráskodásra vonatkozó kérdésre azt felelte, vereség után nem illik a bírókkal foglalkozni, inkább saját magukkal kell. A bírók a csoportmeccsen és most is rengeteg kiállítást ítéltek, a külöbség annyi volt, hogy akkor a meccs elején szórták ki folyamatosan a játékosokat, most pedig inkább a közepén kezdték el.

"A hibáinkon múlt a meccs, azon, hogy például kettős emberelőnyben eladtuk a labdát. Mindenkinek remegett a keze, de az én hangom is remegett, úgyhogy nem tehetek szemrehányást senkinek. A csapat nagyon akart, de az akarás görcsöségbe ment át, nagyon sajnálom, mert a magyar női vízilabda megérdemelne egy érmet, igaz, erre még sanszunk van két nap múlva".

Merész elárulta, az utolsó időkérésnél, háromgólos hátrányban már nem taktikát vázolt fel, hanem azt kérte a lányoktól, gondoljanak a bronzmeccsre. "Egy leeresztett társaság két nap múlva ugyanonnan folytatta volna, ahol abbahagyta, szerencsére a csapat a meccs végén is hajtott, akart, remélem, az ausztrálok ellen is ugyanezt láthatjuk majd."