Lehúzza a Mol a pesti tőzsdét

Vágólapra másolva!
Fél százalék alatti eséssel kezdte, majd valamivel nagyobbal folytatta kedd délelőtt a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A legnagyobb vesztes a 2 százalékos mínuszban lévő Mol-részvény.
Vágólapra másolva!

A Mol papírja háromnegyed tízkor 1,8 százalék körüli csökkenést mutatott, 16 495 forintba került, pár perc múlva viszont már a 2 százalékot is meghaladta a veszteség. A BUX 0,7 százalékkal esett vissza a hétfői záró értékhez képest.

A Mol-részvény rossz teljesítménye mögött az áll, hogy a cég kedd reggel közzétett jelentése szerint a második negyedévben mindössze 0,7 milliárd forintos nettó eredményt produkált, szemben az első negyedéves 73,7 milliárddal.
/gazdasag/20120814-nagyot-zuhant-a-mol-a-masodik-negyedevben.html

Ennek oka elsősorban egy 40 milliárd forintos készlet-átértékelés és a szíriai kitermelés leállítása - mondta Gabler Gergely, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője az MTI-nek, még a keddi kereskedés előtt. Annak ellenére, hogy középtávon jók a Mol kilátásai, a profitrealizálás az olajpapír árfolyamának esésével jár - magyarázta.

A BUX 48,55 pontos, 0,27 százalékos csökkenéssel 17 790,99 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 5,4 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek az előző napi záráshoz képest.