Vágólapra másolva!
Az olimpiai bajnok Andy Murray sima három szettben győzött a kanadai Milos Raonic ellen a US Open nyolcaddöntőjében. A nőknél viszont kiesett a második kiemelt Agnieszka Radwanska, akit az olasz Roberta Vinci vert meg.

A hatalmasakat szerváló - 220 km/h feletti adogatásokra képes - Raonic nem tudta kizökkenteni Murrayt, aki bréklabdához sem engedte jutni ellenfelét a három játszma során. A skót 31 nyerő ütése és 12 ki nem kényszerített hibája is arról árulkodik, hogy magabiztosan játszott.

A negyeddöntőbe jutással Murray sorozatban nyolcadik GS-tornáján menetelt el a legjobb nyolcig, ahol a horvát Marin Cilic lesz az ellenfele. Cilic a torna egyik meglepetésemberét, a szlovák Klizant fosztotta meg egy újabb nagy skalp lehetőségétől, és a negyeddöntőben visszavághat Murraynek a zsinórban elszenvedett három vereségért.

A nőknél már nincs versenyben a második kiemelt lengyel Agnieszka Radwanska, aki elég simán kikapott az olasz Roberta Vincitől. Ez az első alkalom az olasz teniszezőnő pályafutása során, amikor egy GS-tornán eljutott a legjobb nyolcig, és negyeddöntőbeli ellenfelét látva sem tűnik esélytelennek, mivel párospartnere, Sara Errani vár rá.

férfiak, nyolcaddöntő:
Cilic (horvát, 12.) - Klizan (szlovák) 7:5, 6:4, 6:0
Murray (brit, 3.) - Raonic (kanadai, 15.) 6:4, 6:4, 6:2

korábban:
Federer (svájci, 1.) - Fish (amerikai, 23.) - Fish visszalépett
Berdych (cseh, 6.) - Almagro (spanyol, 11.) 7:6 (7-4), 6:4, 6:1

nők, nyolcaddöntő:
Vinci (olasz, 20.) - A. Radwanska (lengyel, 2.) 6:1, 6:4

korábban:
S. Williams (amerikai, 4.) - Hlavackova (cseh) 6:0, 6:0
Ivanovic (szerb, 12.) - Pironkova (bolgár) 6:0, 6:4
Errani (olasz) - Kerber (német) 7:6 (7-5), 6:3