Fiúbanda aratott az MTV díjkiosztóján

One Direction brit fiúbanda, MTV VMA díjkiosztó
Vágólapra másolva!
A One Direction elvarázsolta a legnagyobb sztárokat is, botrány viszont nem volt a VMA gálán.
Vágólapra másolva!

Az MTV Video Music Awards (VMA) története során számos botrányos pillanatot szolgáltatott már a pletykalapoknak, illetve később az internetes mémgyártóknak, Madonna és Britney és Christina csókját, Kanye West beszólását és egyebeket; tavaly pedig egy pozitív esemény, Beyoncé terhességének bejelentése volt a legnagyobb esemény (minderről bővebb elemzés itt olvasható). Az idei, magyar idő szerint péntek hajnalban lezajlott gálán nem történt ilyesmi. Igaz, hogy Wiz Khalifa rapper és Amber Rose modell (Kanye West ex-barátnője) itt jelentették be hivatalosan, hogy gyermeket várnak, megtanítják majd rappelni és majd ha eljő a pillanat, meg is házasodnak - ám ezt a terhességet a pletykalapok már gyakorlatilag kész tényként kezelték, ezért nem volt túl nagy újdonságértéke. A legtöbb beszámoló a One Direction szereplését emelte ki az estéből. A fiúbanda már eddig is poptörténelmet írt: először fordult elő, hogy egy brit előadó bemutatkozó albuma rögtön a lemezeladási lista első helyén nyisson. Fellépésükkel pedig csak megerősítették hirtelen jött és hatalmas népszerűségüket: az MTV beszámolója szerint még maga Katy Perry is lehunyt szemmel, barátnőjéhez, Rihannához bújva énekelt velük együtt.

Forrás: MTV

Nagy figyelmet és számos sztár elismerését váltotta ki az év egyik legnagyobb befutója, Frank Ocean visszafogott előadása; az új, rövid frizuráját bemutató Rihanna fellépése volt a kritikák szerint a legszexisebb. Új, eddig nem hallott dalt adott elő Lil Wayne és Taylor Swift is, Alicia Keys száma alatt pedig meglepetésként vendégek érkeztek a színpadra: Nicki Minaj és az olimpiai aranyérmes tornász, Gabby Douglas. A műsort Kevin Hart vezette.

A legfontosabb díjat az év videójáért Rihanna és a We Found Love nyerte; a One Direction What Makes You Beautiful című klipje lett az év popvideója és "az év leginkább megosztásra érdemes videója", továbbá hazavitték az év felfedezettjének járó díjat is. Az összes nyertes és jelölt listája itt látható. A magyar MTV a VMA szinkronos ismétlését először szeptember 8-án 18:25- től vetíti.