Hackeléssel vádolják a Pirate Bay-alapítót

Vágólapra másolva!
A nemrég Kambodzsában letartóztatott Gottfrid Svartholmot a svéd adóhatóság egyik beszállítójának rendszerébe való betöréssel vádolják a hatóságok. A világ legismertebb torrentszájtjának társalapítója tagadja a vádakat.
Vágólapra másolva!

Svartholm és a Pirate Bay többi alapítójára még az év elején szabott ki letöltendő börtönbüntetést az oldalukon elkövetett sorozatos szerzőijog-sértések miatt egy svéd bíróság. A férfi néhány héttel ezelőttig Kambodzsában bújkált a hatóságok elől, az ellene kiadott nemzetközi elfogadóparancs nyomán nemrég letartóztatták, nemrég pedig kiadták Svédországnak.

A TorrentFreak kalózblog értesülései szerint Svartholmnak nem csupán a rá kiszabott egy éves börtönbüntetését kell megkezdenie, ellene a hatóságok új vádakat is felhoztak. A rendőrség szerint a férfi közreműködött a svéd Logica nevű informatikai cég rendszerének feltörésében is. Ez a társaság a helyi adóhatóság egyik beszállítója is. A Pirate Bay társalapítója tagadja a vádakat, rajta kívül két másik svéd állampolgárt vádolnak a feltörésben való közreműködéssel.