Szinte minden kiderült az új Jaguar F-Type-ról

jaguar f-type
Vágólapra másolva!
A hivatalos fotók után a műszaki adatokat is nyilvánosságra hozta új kétüléses kabriójáról a Jaguar. Három változatban lesz kapható.
Vágólapra másolva!

Mivel már a Párizsi Autószalon előtt megmutatta az új F-Type hivatalos fotóit a Jaguar, maximum a motorkínálattal tudta volna meglepni az újságírókat. Ezzel sem sikerült igazán, mert a kabrió esetében is nagyjából bejöttek az előzetes várakozások. A legendás E-Type utódjának szánt modell három változatban lesz kapható, ezek az F-Type, F-Type S és F-Type V8 S.


Kattintson a képre a galériához!

Az alapmodell háromliteres, 340 lóerős V6-os motort kapott, az S változatban ugyanez dolgozik 380 lóerővel. A csúcsmodell ötliteres V8-asa új fejlesztés, teljesítménye 495 lóerő, legnagyobb nyomatéka 625 Nm. Százas tempóra 4,2 másodperc alatt gyorsítja az autót, végsebességét 300 km/óránál korlátozták. Az alapverzió 5,1, az F-Type S 4,9 másodperc alatt futja a százas sprintet.

Minden motorhoz nyolcfokozatú Quickshift automata váltó kapcsolódik, az alumíniumból készült felfüggesztések elöl-hátul kettős keresztlengőkaros kialakításúak. Minden modell sebességfüggően kiemelkedő hátsó szárnyat kapott, amely 120 kilóval növeli a leszorítóerőt. A sajtóanyagban hiába kerestük, hogy mekkora tempónál válik aktívvá a szárny, ahogy az sincs benne, hogy üresen mekkora az F-Type tömege.