Vágólapra másolva!
A Dinamo Moszkva elkerült a kieső helyről Oroszországban, miután vasárnap 2-0-ra nyert a tabellán második CSZKA Moszkvában. A nyertes csapat magyar szélsője gólt szerzett, aminél a három pontot fontosabbnak tartja, a magyar válogatottal viszont a következő két meccsen kétszer ennyi pont szeretne szerezni a "holland rettenet" után.

Dzsudzsák Balázs a svéd válogatott, egykori AZ Alkmaar-játékos Rasmus Elm nagy hibája után lőtte be klubcsapata vezető gólját. "Elmmel még Hollandiából ismerjük egymást, utóbb mondta, nem is gondolta volna, hogy azon a kicsi résen utat talál a labda a kapujukba" - nyilatkozta a 25 éves szélső a Nemzeti Sportnak. "De nem a gólom volt a fontos, hanem, hogy valamennyien meghaltunk a pályán a három pontért, mert sanyarú helyzetünkön csak győzelmekkel segíthetünk."

Úgy érzi, a második félidőben sokat kedvezett a csapatának, hogy emberelőnybe került - Alan Dzagojevet 0-2-es Dinamo-vezetésnél, az 58. percben állították ki -, de állítja, így sem volt egyszerű legyőzni "Oroszország jelenlegi legjobb csapatát". Érdekesség, hogy a tabellát az az Anzsi Mahacskala vezeti, amelyet a Dinamo kedvéért elhagyott

A Dinamo sikeres héten van túl, a Torpedo elleni kupameccset játék nélkül 3-0-ra nyerte meg. "A meccs félbeszakadt, miután a negyedik kérésrre sem voltak hajlandóak abbahagyni a tűzijátékok és petárdák pályára dobálását a szurkolók."

Dzsudzsák most hazautazik, mert "az otthon töltött idő lehet bármennyire is rövid, mindig elegendő a feltöltődéshez, hát még ha töltött káposztát is kapok".

Nagyon készül az október 12-ei és 16-ai vb-selejtezőkre, előbbin Észtország idegenben, utóbbin Törökország otthon lesz az ellenfél. "A hollandok elleni rettenet után sokkal tartozunk a magyar embereknek, a magam részéről szeretnék hatpontos ajándékot adni nekik" - mondta a sportnapilapnak.