Átalakítja a munkatáborait Kína

Vágólapra másolva!
Kína elismeri, hogy a polgárok fizikai munka révén történő átnevelésének rendszere problémásnak bizonyult - közölte Csiang Vej, az igazságügyi reformmal foglalkozó kormánybizottság elnöke. Az ország munkatáboraiban a rendőrség akár évekig is fogva tarthat embereket bírósági eljárás nélkül.
Vágólapra másolva!

A kínai kormány átfogó igazságügyi reformot készít elő, és átalakítaná munkatáborainak rendszerét is. Csiang Vej, az igazságügyi reformmal foglalkozó kormánybizottság elnöke azt mondta egy keddi sajtóértekezleten, hogy Kína elismeri: a polgárok fizikai munka révén történő átnevelésének rendszere problémásnak bizonyult.

A kínai társadalomban egyöntetű vélemény alakult ki arról, hogy át kell alakítani az átnevelőtáborok rendszerét. A kormány illetékes intézményei ezért tervet dolgoznak ki a rendszer teljes reformjára - mondta az újságíróknak Csiang Vej.

A kínai munkatáborokban a rendőrség akár évekig is fogva tarthat embereket bírósági eljárás nélkül, amiért külföldön élesen bírálják Pekinget, és sokan a rendszer teljes felszámolását sürgetik.