600 dollár alatt az Apple

Vágólapra másolva!
Dacára az alapvetően visszafogott emelkedést mutató amerikai indexeknek, az Apple számottevő eséssel kezdte meg a hurrikán miatti csonka hetet, ezzel pedig közel négy éve nem látott gyenge hónapot készül zárni a tech óriás. Kellemetlen hírek akadtak a hurrikánt leszámítva is, nem meglepő az esés tehát.
Vágólapra másolva!

600 dollár alatt kezdte meg a kereskedést az Apple (Nasdaq) a kétnapos kényszerű szünet után, jelenleg 592 dollár körül jár a részvény, azaz 2 százalék körüli esést szenvedett el. Megfordult napon belül valamivel mélyebben, 588 dollár alatt is a papír.

Az Apple ezzel 2008 novembere óta a legrosszabb havi teljesítményét készül felállítani, hacsak a mai zárásig valami óriási nagy csoda nem történik a részvénnyel. Az elmúlt napokban több meghatározó hír is napvilágot látott, ami tovább erősíthette a részvény körüli, elmúlt hetekben kialakult pesszimista hangulatot.

Az Apple menedzsmentjében jelentős átalakulások történtek, ami elbizonytalaníthatja a befektetőket Tim Cook stratégiájával kapcsolatban. Hétfőn ráadásul bemutatta a Microsoft (Nasdaq) az okostelefonokra optimalizált operációs rendszerének legújabb verzióját, a Windows Phone 8-at, a Google (Nasdaq) pedig ugyan lefújta a termékbemutatóját, de az interneten mégis nyilvánossá tette a legújabb eszközét, az iPad közvetlen versenytársának szánt Nexus 10-et.

Apple (Nasdaq)