Vágólapra másolva!
A további eredményektől függetlenül már biztosan középdöntős a Bajnokok Ligájában az FTC nőikézilabda-csapata, mivel negyedik csoportmérkőzését is megnyerte. A magyar csapat 34-32-re győzött a svéd Sävehof otthonában.

Eredmény, női BL, 4. forduló, C csoport:
Sävehof (svéd) - FTC-Rail Cargo Hungaria 32-34 (15-13)
gól
: Alm 7, Oden 6, Sand 6, Fogelström 5, Karlsson 3, Roberts 2, Tegstedt 1, Blohm 1, Wikensten 1, illetve Szucsánszki 12, Tomori 8, Szamoránsky 6, Pena 3, Cifra 3, Vérten 2

Az élő közvetítés

Az előző két KEK-kiírásban nyertes FTC egy hete Dabason 31-28-ra legyőzte svéd riválisát. Ezúttal a pontszerzés is elegendő lett volna Elek Gábor vezetőedző alakulatának, hogy már most bekerüljön a nyolcas középdöntőbe.

Az első öt percben a ferencvárosiak vezettek, ám utána Fogelström vezérletével 7-4-re ellépett a Sävehof. Lassan magához tért a zöld-fehér alakulat, ennek eredményeként emberelőnyben egyenlített. Később a hazaiak kerültek létszámfölénybe, és csakhamar megint náluk volt az előny. Pastrovics azonban védéseivel lendületbe hozta együttesét, igaz, a szünet előtt a Sävehof még jobban összpontosított.

A második félidőben gyorsan fordított a Ferencváros (34. perc: 15-16), majd Roberts és Tomori gólpárbaja következett, így megint fordult a kocka. Fej fej mellett haladt a két csapat, amikor viszont ismét emberelőnybe került az Elek-alakulat, sikerült 30-27-re ellépnie, s már csak nyolc perc volt hátra. Ekkor időt kért a skandinávok edzője, csapata pedig kisvártatva ledolgozta hátrányát.

A hajrában Vértent kiállították, de Tomori szemfüles találatot ért el, s az FTC-nek nagy csatában sikerült megszereznie az újabb - immár középdöntőt érő - győzelmet.

A Ferencváros jövő vasárnap a Dinamo Volgogradot fogadja Dabason. A két gárda volgográdi találkozóját 37-21-re nyerte a magyar bajnoki ezüstérmes.

Szombaton játszották:
Larvik (norvég) - Dinamo Volgograd (orosz) 40-25 (20-11)

Az állás:
1. (és már középdöntős) FTC 8 pont
2. Larvik 6
3. Volgograd 2
4. Sävehof 0

Az első és második helyezett a középdöntőbe jut, a harmadik átkerül a KEK-be.