Daganatok észlelését segíti az ingyenes applikáció

Vágólapra másolva!
Az Egészség Hídja Összefogás iPhone-ra és Androidra elérhető applikációja a daganatok keresését célzó önvizsgálatok helyes elvégzését tanítja meg a felhasználónak.
Vágólapra másolva!

Az emlőrák okozta halálesetek visszaszorítását célzó Egészség Hídja Összefogás álal kiadott applikáció telepítését követően havonta emlékeztet a vizsgálat idejére, amelyet javasolt mindig a hónap ugyanazon napján elvégezni. A szervezet szerint az önvizsgálatot minden hónapban érdemes elvégezniük késő tinédzserkorukat követően a nőknek, mivel az időben észrevett daganatokat az esetek többségében gyógyítani lehet.

Az alkalmazás fényképekkel illusztrálva mutatja meg a felahsználóknak a vizsgálat elvégzésének helyes módjára, és rögzíteni lehet benne a lehetséges elváltozások alakulását is. Az alkalmazás a Magyar Onkológiai Társaság és a Magyar Rákellenes Liga ajánlásával, a Roche Magyarország Kft. támogatásával vált elérhetővé magyar nyelven is.

A Breast Test nevű applikációt Apple iOS-t futtató eszközökre innen, androidos készülékekre pedig erről a linkről lehet letölteni.


Így működik a daganatkeresést oktató applikáció