Megnyugszik az idő vasárnapig

Vágólapra másolva!
Csak kevés fátyolfelhő zavarja a napsütést. Vasárnapig marad az évszaknak megfelelő idő. A melegfronti hatás miatt sokaknál előfordulhat fejfájás, migrén.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön délelőtt feloszlanak a ködfoltok. Utána napos idő lesz, kevés fátyolfelhővel. Keleten viszont változóan felhős lesz az ég. Kora délutánra 9, 14 Celsius-fok közé melegszik a levegő, de délnyugaton 15, 16 fok körül alakul a csúcshőmérséklet. Késő este 3, 8 fok lesz.

Eső nem várható, és veszélyes időjárási jelenségekre sem kell számítani. Jelentős csapadék nem lesz hétfőig. A melegfronti hatás miatt sokaknál előfordulhat fejfájás, migrén. Ingadozhat a vérnyomás, csökkenhet a koncentrálóképesség, nőhet a reakcióidő.

A Pireneusi-félsziget felől anticiklon nyúlik be a Kárpát-medencéig, így a korábbinál enyhébb, száraz levegő érkezik Magyarország fölé. Európa déli részén változóan felhős, párás az idő, csapadék csak elvétve fordul elő. Északon viszont erősen felhős az ég, többfelé esik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet Észak-Európában többnyire 3, 11 fok között alakul, de a Skandináv-félszigeten helyenként csak +2, -4 fok van. A déli területeken enyhébb az idő, ott a kora délutáni órákra általában 14, 22 fok közé melegszik fel a levegő, sőt a Balkán-félszigeten 24, 30 fokot is mérnek.