Vágólapra másolva!
Drámai csatában nyerte meg a férfivízilabda Magyar Kupát a Szeged, mely hosszabbítás után győzte le a Komjádi-uszodában játszott döntőben a Szolnokot.

Férfivízilabda MK, döntő:
A-HÍD Szeged VE - Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP 9-8 (2-1, 3-3, 1-2, 1-1 - 1-1, 1-0) - hosszabbítás után
góldobók: Molnár 3, Kayes 2, Szivós, Kunac, Decker Á., Török 1-1, illetve Hosnyánszky, Pásztor, Kis G. 2-2, Gocic, Aleksic 1-1

A szegedi Molnár Tamás góljával kezdődött az összecsapás, a folytatásában viszont hosszú perceken át egyik oldalon sem sikerült bevenni a kaput. A nyitó negyed hajrájában megtört a jég, Hosnyánszky Norbert büntetőből egyenlített, majd a túloldalon az új-zélandi légiós Joseph Kayes húzta a kapuba a labdát kettős szegedi emberelőnynél (2-1).

A második negyed elején a hat az öt elleni játékban megint Kayes volt a befejező ember, de jött a válasz Kis Gábor távoli bombája révén (3-2). Molnár centergólt lőtt, Hosnyánszky viszont alkalmi centerként villant (4-3). Szivós Márton ötméteresből duplázta meg a csongrádiak előnyét, ám a szolnoki Pásztor Mátyás még a nagyszünet előtt fórból közelebb hozta együttesét (5-4).

A világbajnok horvát légiós, Aljosa Kunac emberelőnyös találata nyomán 6-4-ről indulhatott neki a második félidőnek a Szeged, erre Pásztor kapufás lökettel válaszolt. Kevéssel az utolsó szünet előtt a szolnokiak kaptak délszláv segítséget, a vb- és Eb-aranyérmes szerb Zivko Gocic távoli pattintása kifogott az amúgy remekül védő Baksa Lászlón (6-6).

A befejező nyolc perc fele lepergett, amikor a meccsen először átvette a vezetést a Szolnok, mégpedig Kis Gábor parádés centerezése eredményeképpen (6-7). Az egál testvérpárharc után állt vissza, Decker Ádám bevette öccse, Attila kapuját (7-7), jöhetett a hosszabbítás.

Az Európa-bajnok szerb Milan Aleksic büntetőből juttatta 8-7-es előnyhöz a Szolnokot, ugyancsak ötméteresből egyenlített Molnár (8-8). A második három percben a doppingvétségét követő eltiltásból visszatért Török Béla kapufás gólt lőtt (9-8), ami kupagyőzelmet, így címvédést is ért.