Vágólapra másolva!
Bár Michelisz Norbert a túraautó-világbajnokság (WTCC) záróversenyén, a makaói futamon nem szerzett pontot, így is megnyerte a sorozat privát vb-címét, amelyet a nem gyári autóval versenyzők között osztanak ki.

Michelisz a privát értékelésben tizenkét pontos előnnyel várhatta az utolsó két futamot, és a makaói első versenyen a marokkói Mehdi Bennanival ütközött, ami után a teljes mezőny elment mellette.

A magyar versenyző autóját csapata a bokszban olyan állapotba hozta, hogy vissza tudott még menni, annak reményében, hogy megfuthatja a leggyorsabb kört, de ez végül nem sikerült neki. Michelisz az első futamon, amelyet Muller nyert, nem szerzett pontot, de szerencséjére riválisa, Oriola és D'Aste is így járt.

Michelisz a második versenyt a második sorból kezdte, és szokásához híven pazarul rajtolt, az első kanyarba elsőként fordult be, de aztán ketten is megelőzték, majd egy baleset miatt a pályára jött a Safety Car.

Az újraindulás után Oriola támadta Micheliszt, de elszámolta magát, és kilökte a magyart, ám közben az ő autója is megsérült, így egyikük sem tudta folytatni, amivel eldőlt, hogy Micheliszt már senki sem foghatja be a privát értékelésben. A második futamot egyébként Menu nyerte Huff és Muller előtt, így a vb-címet a brit Huff szerezte meg, Michelisz a 155 pontjával hatodik lett összetettben.