Vágólapra másolva!
Kovács Péter két gólt szerzett a norvég focibajnokság zárófordulójában, így mindkét célját elérte: a Strömsgodset a Rosenborg előtt végezve ezüstérmes lett, ő pedig 14 találattal társgólkirály lett.

A Strömsgodset a zárókörben 3-1-re legyőzte a Stabaeket, így Ole-Gunnar Solskjaer edző csapata, a Molde mögött második lett, a harmadik Rosenborg már hiába nyert, nem tudta megelőzni Kovács Péteréket.

A 34 éves magyar csatár - aki a norvégok elleni barátságos meccs előtt azt mondta, hogy Norvégiának drukkol - holtversenyben lett gólkirály: a Tromsö játékosa, a cseh Zdenek Ondrásek szintén 14 gólig jutott.

Egy a 14 gólból:


Kovács Péter 2002 óta Norvégiában futballozik, mindössze a 2010-11-es idényben tett egy belgiumi kitérőt, amikor a Lierse csapatában 36 meccsen öt gólt szerzett. Előtte játszott a Tromsö, a Viking, a Strömsgodset és a Odd Grenland csapataiban, Belgiumból pedig ismét a Strömsgodsethez került. Norvégiában a légiósok örök-góllövőlistáján a negyedik helyen áll. Élettársa, Lindy Melissa Wiik a norvég női fociválogatott tagja.

És még egy: