Vágólapra másolva!
Társszerzői munkával valósul meg az első egész alakos Puskás-szobor, amelyet a tervek szerint március végén avatnak fel Óbudán, az Aranycsapat legendás futballistájáról elnevezett téren.

A FourFourTwo közleménye szerint az Óbuda-Újlak Közösségi Egyesületnek a "Puskás Öcsi-szobor" tervezésére kiírt szoborpályázatára beérkezett munkák értékelésekor a BTM Budapest Galéria szakmai zsűrije és a kiírók által összeállított bíráló bizottság - amelyben a III. kerületi önkormányzat képviselője és Puskás Ferenc özvegye is helyet kapott - egyetértésben hozta meg a döntését.

Ennek érdekessége, hogy Pauer Gyula, az októberben elhunyt nemzetközi hírű szobrászművész, a "Puskás Öcsi tér" ötletgazdája már korábban maga is elkészítette a pályamunkáját, ám e tény csak a pályázat megjelenését követően jutott a kiírók tudomására. Pauer műve ráadásul olyan jól sikerült, hogy győzött is, igaz, másodmagával.

A művészeknek egy fotó alapján kellett dolgozniuk. A kép Puskást örökíti meg, miközben Madridban gyerekeket tanít dekázni. Puskást Pauer tervei alapján formázzák meg, míg a gyerekek figuráját Tóth Dávid pályamunkájából veszik át.

A terv továbbra is az, hogy az első egész alakos Puskás-szobor az egykori kiválóság születésnapjára, április 1-re elkészüljön.