Meglepetést hozott a Fiat

Vágólapra másolva!
Kedvező negyedik negyedéves eredményeket közölt a Fiat mai gyorsjelentésében, a társaság mind bevétel, mind pedig üzemi eredmény terén túlszárnyalta a várakozásokat. A menedzsment fenntartja 2013-as terveit, de a 2012-es eredmények után nem fizetne osztalékot. A piac megörült a híreknek, emelkedik a részvény.
Vágólapra másolva!

Pozitív meglepetést okozott a Fiat negyedik negyedéves gyorsjelentése, az autógyártó az elemzők által követett, bizonyos speciális tételeket nem tartalmazó működési eredmény 987 millió euró volt az időszakban, szemben az elemzők 941 millió eurós várakozásával.

A harmadik negyedévben még 238 millió eurónyi veszteséget termelő EMEA (Európa, Közel-Kelet, Afrika) térség üzemi szinten 121 millió eurós veszteséggel zárt, ami szintén kedvező fejlemény. A cégcsoport 22 milliárd eurós árbevétele is hajszállal meghaladta az elemzői konszenzusban szereplő 21 milliárd eurót.

A vállalat 6,55 milliárd eurós hitelállománya a negyedév végén valamivel meghaladta a 6,5 milliárd eurós célt az év végén, de így is alacsonyabb eladósodottságot jelent, mint a harmadik negyedévi 6,7 milliárd eurós szint.

A társaság menedzsmentje megerősítette a 2013-as üzleti évre korábban megfogalmazott célokat, de azt javasolja, hogy a likviditás fenntartása érdekében a 2012-es üzleti év után ne fizessen a vállalat osztalékot. A menedzsment még tavaly októberben fogalmazott meg meglehetősen borongós előrejelzéseket az előttünk álló két évre. A Fiat egyébként a január eleji hírek alapján tovább növelné részesedését a Chryslerben.

A Fiat a hírekre közel 1 százalékos esésből villámgyorsan 2,4 százalékos emelkedésbe kapcsolt a milánói tőzsdén.

Fiat (Borsa Italiana)