Kijelölték a 47 vállalkozói paradicsomot

Vágólapra másolva!
Dolgozónként 400 ezer forintos kedvezményt ígér a kormány a szabad vállalkozási zónákban. Szerdán hozták nyilvánosságra, hogy melyik 47 térség részesül az adó és járulékelőnyökből.
Vágólapra másolva!

Kijelölte a kormány azokat a térségeket, amelyek szabad vállalkozási zónák lesznek. A Nemzetgazdasági Minisztérium által közölt listán 47 térség szerepel, a legtöbb Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár megyében.

Czomba Sándor foglalkoztatásért felelős államtitkár egy hete még arról beszélt, hogy 33 térséget jelöl ki a kormány. A keddi ülésen végül 47 kijelölésről döntöttek.

A szabad vállalkozási zónákban komplex vállalkozásösztönző programokat kínál majd a kormány, amelybe fejlesztési, beruházási, adópolitikai és foglalkoztatáspolitikai kedvezmények tartoznak.

A zónákban létrejövő vállalkozások Czomba Sándor szerint 400 ezer forint támogatást vehetnek igénybe minden új munkahely létesítése után. A zónákba települő cégek a munkahelyvédelmi akcióterv előnyeiből is részesülnek: két évig járulékmentesen, egy évig 50 százalékos teherrel foglalkoztathatják a dolgozókat.

A zónák közé került Edelény, Encs, Tokaj, Heves, Salgótarján is. A teljes listát elérheti a kormány honlapján.