Csak áprilisban jöhetnek az új rezsiszámlák

Vágólapra másolva!
Az E.ON-nál márciusban, a többi szolgáltatónál áprilisban találkozhatunk először az új rezsiszámlákkal, mert a szolgáltatók nem tudják átalakítani időben a számlaképet. Többek között azért, mert máshova tették a fogyasztó elérhetőségét, és emiatt a borítékon is változtatni kell.
Vágólapra másolva!

Még a borítékot is át kell alakítani az új típusú rezsiszámlákhoz, amelyek kialakítását valószínűleg nem tudják határidőn belül megoldani a szolgáltatók. Ezért legkorábban csak áprilisban találkozhatunk az új számlákkal - írta a Magyar Nemzet.

A szolgáltatók 15 napot kaptak, hogy alakítsák ki az új számlaképet, amelyen már kötelező feltüntetniük a rezsicsökkentés eredményét is. A lapnak megerősítették a késést a szereplők, így az egyszerűsített, de új elemekkel bővített számlák a legkorábban áprilisban érkezhetnek. A E.ON már márciusban ilyen számlákat adhat.

Az új számlákon jó láthatóan kell feltüntetni a befizetendő összeget és a határidejét, illetve az előző hónapban a rezsicsökkentés mértékét és az évben összesen felhalmozódó megtakarítást.

A szolgáltatók szerint viszont nem ilyen egyszerű az átalakítás, mert a Magyar Energia Hivatal is változtatott a számlaképen, ezért a kétoldalas számla háromoldalasra bővül. A fogyasztó és az ő címe átkerül a jobb oldalról a balközép részre, emiatt viszont a borítékon is változtatni kell. A számlára nyomtatott adatokat a borítékon lévő áttetsző ablak miatt olvashatta le a postás. Ennek máshová kell kerülnie, így a borítékon is változtatni kell.

A szolgáltatók szerint a rezsicsökkentéssel lehet még probléma például azoknál, akik nem havonta olvassák le a mérőjüket, és csak az év végén szembesülnek a csökkentés eredményével.