Vágólapra másolva!
A Bayern München edzője, Jupp Heynckes szerint "elképesztő formában lévő" csapatának könnyű dolga volt az Arsenal ellen, de Bastian Schweinsteiger óva int a fölényeskedéstől. A Porto szakvezetője, Vítor Pereira sajnálja, hogy csak egy góllal verték a Málagát, a spanyolokat irányító Manuel Pellegrini szerint a portugálok lesgóllal nyertek.

"Egyszerűen könnyű volt játszanunk" - mondta Heynckes, miután a Bayern 3-1-re győzött az Arsenal otthonában, gyakorlatilag már az első meccsen eldöntve, melyik csapat jut majd a legjobb nyolc közé a Bajnokok Ligájában. "Elképesztő formában vagyunk mostanában, van egy olyan képességünk, hogy a legkisebb hibáért is megbüntetjük az ellenfelet. Óriási siker, ha Angliában győzöl le egy angol csapatot" - folytatta az edző, akinek a helyén nyártól Josep Guardiola veszi át a kispadon.

Bastian Schweinsteiger azt mondta a mérkőzés után, még semmi sem dőlt el. "Figyelni kell a visszavágón is, Münchenben ugyanúgy száz százalékkal kell hajtanunk."

"A bekapott gól azért bosszantó, mert a hazaiaknak egyetlen komoly lehetősége sem adódott" - nyilatkozta Toni Kroos.

Forrás: AFP/Glyn Kirk
Ramsey és Kroos csatája. Forrás: AFP/Glyn Kirk

Az Arsenal mostanában kissé ideges mestere, Arséne Wenger sem tehetett mást, mint hogy elismerje, nagyon halvány reményük maradt a továbbjutásra. "Ne fedjük el az igazságot, nagyon nehéz lesz, de megkíséreljük a lehetetlent" - mondta a francia menedzser, aki szerint a hazai pályán kapott három gól ellenére játékosai mindent beleadtak, és a közönség is fantasztikus volt.

A másik keddi BL-nyolcaddöntőn a Porto 1-0-ra verte a rendkívül visszafogottan futballozó Málagát.

"Ez volt az eddigi leggyengébb teljesítményünk" - értékelt önkritikusan Manuel Pellegrini, a spanyolok edzője. "Nagyon gyengék voltunk támadásban, igaz, a Porto sem villogott, szerintem Moutinho gólja lesről született. A otthoni visszavágón meg kell nyomunk, és gólokat kell szereznünk. Megfordítható ez a párharc."

A Porto szakvezetője, Vítor Pereira amiatt bosszankodott, hogy csak egy gólig jutott csapata.

"Az egész mérkőzésen domináltunk, az történt, amit akartunk. Nyomás alatt tartottuk a spanyolokat, és nem hagytuk, hogy a saját játékukat játsszák. Ezért sajnálom, hogy nem sikerült megszereznünk a második gólt."