Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Káoszt hozott a márciusi hó

Események

Vágólapra másolva!
Csütörtök hajnal óta havazik, eleinte még csak öt centiméter maradt meg belőle, de most már hótorlaszokban akadnak el autók, helyenként nem látni messzebb az orrunk hegynél. Nagyon sok kis baleset lassítja a közlekedést, de volt több tucat autót érintő tömegbaleset is. A 100 km/h-s szél sem segít, közlekedési káosz alakult ki több megyében.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül73 bejegyzés
14:10
március 14, 2013
Vágólapra másolva!

Nehéz helyzetben van Veszprém és környéke

Veszprém megyében a hajnali óráktól kezdődően folyamatosan - változó intenzitással - havazik, a felerősödő szél helyenként viharossá válhat, így az a friss hóból hófalakat, hótorlaszokat emelhet. A rendőrség a 7,5 tonnánál nehezebb tehergépkocsiknak megtiltotta a közlekedést a 83-as főút Városlőd és Pápa közötti szakaszán, kerülni Devecser irányába lehet. Elakadt kamionok nehezítik még a forgalmat Csesznek térségében, ezért a rendőrség lezárta a kamionforgalom elől a 82-es főutat is.

A nap korábbi történéseiről szóló cikkünket itt olvashatja.

14:18
március 14, 2013
Vágólapra másolva!

Tömegbaleset az M7-es autópályán

Már több mint negyven autó ütközött egymásnak az M7-es autópálya zalai szakaszán. A Letenye irányába tartó járműforgalmat Balatonkeresztúrnál leterelik az autópályáról. Korábban olyan hírek érkeztek az M7-es Somogy megyei szakaszáról, hogy öt méternél nem látni messzebb, ezért csak nagyon lassan halad a forgalom. A csekély látótávolság miatt a több mint 100 km/órás szél is nehezíti az arra felé autózók dolgát. A somogyi rendőrség tájékoztatása szerint az M7-es autópálya egyes szakaszait tükörjég borítja.
 
Az első jelzés után további autók ütköztek össze a 203-as és 206-os kilométerszelvények között. Már 41 járművet számoltak össze, az autópálya érintett szakaszán mindenütt összetört kocsik vesztegelnek - mondta Nothoff Ingrid, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtófőnöke.

További részletek az M7-esen történtekről.

14:25
március 14, 2013
Vágólapra másolva!

Tést elzárta a hó a külvilágtól

Biztosított az alapellátás a hófúvások miatt elzárt Veszprém megyei településen, Tésen - mondta a mintegy kilencszáz lakosú falu polgármestere. Berki Józsefné (független) elmondta, hogy nincs hiány alapvető élelmiszerekből a faluban, az óvodások és az idősek pedig időben megkapták az ebédjüket Jásdról.
  
Mintegy ötven tési diák Várpalotára jár iskolába, őket az iskolabusz biztosan hazahozza - ígérte a polgármester, arra hivatkozva, hogy a közútkezelő arról tájékoztatta, két órán belül ismét lehet közlekedni a településhez vezető úton. A zsákfalu azért vált megközelíthetetlenné, mert a hófúvások miatt járművek fordultak keresztbe az egyetlen bevezető úton. A helyzet nem ismeretlen a tésieknek, korábban előfordult már olyan is, hogy egy hétre elzárta őket a hó a külvilágtól - idézte fel a polgármester.

Forrás: MTI/Varga György
Egy jellemző pillanat az ország nyugati részéről

14:32
március 14, 2013
Vágólapra másolva!

Csak a csóriakat engedik

Fél órával ezelőtt lezárták a 8-as főút Várpalota felé vezető oldalát Székesfehérvár külterületén a Pajor kútnál, mert Veszprém megyében Inotánál több gépkocsi elakadt. A 8-as útra csak azokat engedik, akik Csórra mennek és rendelkeznek lakcímkártyával.
14:43
március 14, 2013
Vágólapra másolva!

Kapuvár irányába terelnek

Részleges kamionstopot léptettek életbe a 86-os úton. Kálmán Gabriella közlése szerint a főúton a rábacsanaki elágazótól Beledig több helyen jégbordás a pálya és hóátfúvás nehezíti a forgalmat. Az elakadt és keresztbe fordult kamionok elzárják a közlekedők útját, ezért a csornai körforgalomnál a rendőrség a tehergépjárműveket Kapuvár irányába tereli.
14:54
március 14, 2013
Vágólapra másolva!

Péntek délutánig marad a kellemetlenül süvítő szél

Az esőt Kelet-Magyarországon is egyre több helyen váltja fel havas eső, havazás. Eközben egyre hidegebb van, mert folyamatosan fagypont alatti levegő áramlik be a Kárpát-medencébe. A politikai programok szervezőinek szerencséjük lehet, mert holnap délután jöhet egy kis enyhülés. További részletek itt.

15:03
március 14, 2013
Vágólapra másolva!

Tömegkaramból három könnyű sérülttel

Az M7-es autópályán történt negyvenes karambolban az anyagi kárt leszámítva nem lett komolyabb baj. Az Országos Mentőszolgálat tájékoztatása szerint három embert szállítottak kórházba, őket is könnyebb sérülésekkel. Feltételezhető, hogy lassan haladtak az autók, és a csúszós úton nem tudtak megállni.

15:10
március 14, 2013
Vágólapra másolva!

Több tucat elakadt kamion

Több tucat elakadt kamion miatt kellett lezárni a főutat a 37-es és az 50-es kilométerszelvény, vagyis a baktüttösi elágazás és Nova között.

Forrás: MTI/Varga György
Mentőautó-mentés. A képre kattintva galéria nyílik.

15:15
március 14, 2013
Vágólapra másolva!

Ma el van átkozva az M7-es

A 7-es főútra terelik a forgalmat az M7-es autópálya Nagykanizsa felé tartó oldalán a 130-as kilométerszelvénynél, mert az utána következő szakaszon 8-10 kamion, továbbá néhány személygépkocsi összeütközött.
15:19
március 14, 2013
Vágólapra másolva!

A somogyi utakat ma el kell felejteni

A somogyi utakról, illetve útszakaszokról folyamatosan érkeznek hírek újabb balesetekről. Az M7-es autópálya Nagykanizsa felé vezető oldalán a 101-es kilométerszelvénynél egy kamion árokba csúszott.
   
Igal és Ráksi között több közlekedési baleset is történt, a megrongálódott járművek az utat teljes szélességben eltorlaszolják, ezért a rendőrök a forgalmat visszafordítják.
   
Kadarkút és Mike között az út járhatatlan, több személygépkocsi is árokba került, vagy vesztegel az úton.
   
A 61-es úton Kiskorpád belterületén délelőtt történt közlekedési balesetnél a teljes útzárat feloldották, a forgalom félpályán megindult.
15:24
március 14, 2013
Vágólapra másolva!

Haptákban a havas flotta

A Budapest Airport közleménye szerint a repülőtér teljes havas flottája készenlétben áll, folyamatosan dolgoznak, hogy biztonságosan tudják fogadni és indítani a járatokat. A reptér arra kéri az utasokat, hogy időben induljanak el, nehogy a kiszámíthatatlan szárazföldi közlekedés miatt késsék le a légi csatlakozást.

15:31
március 14, 2013
Vágólapra másolva!

Vas megyében 20-szor hívtak tűzoltót

Tomboló időjárás Vas megyében, ahol fák dőltek az útra és háztetőket bontott meg az orkán erejű szél. A Vas megyei katasztrófavédők szerint ma már húszszor hívtak tűzoltót. Lezárták a Jánosházát Karakóval összekötő alsóbbrendű utat, ahol annyira hordja a szél a havat, hogy szinte semmit nem látni, és Hegyfalutól Répcelak irányába csak a helyben lakókat engedik a lezárt útszakaszra.

Forrás: MTI/Nagy Lajos
Van mit csinálni az utakon. A képre kattintva galéria nyílik.

15:43
március 14, 2013
Vágólapra másolva!

Az M1-esen sem ússzuk meg a balhét

Az M1-es autópályán Budapest felé a 112-es km közelében több baleset is történt, ezért a 115-ös km-nél lévő csomópontban leterelik a pályáról a főváros felé tartó járműveket.

15:49
március 14, 2013
Vágólapra másolva!

Gyurcsány fél, hogy augusztus 20-a lesz belőle

A Demokratikus Koalíció szerint holnap olyan ítéletidő lesz Budapesten, mint most az országban, és ez keresztül húzza a számításaikat. "A visszajelzések alapján, most is jelentős tömegre számíthattunk volna, több vidéki településről busszal terveztek indulni saját költségükön az emberek" - írják honlapjukon. "A rendkívüli időjárásra való tekintettel, felelős politikusként, felelősséget viselve a támogatók, szimpatizánsok testi épségéért, egészségéért, ezt a rendezvényt nem lehet megtartani. Ilyen körülmények között senkit nem hívhatunk az utcára" - biztosítják be magukat azért, hogy ne mondhassák rájuk, hogy olyan felelőtlen politikusok, mint akiket a 2006 augusztus 20-i viharos nemzeti ünnep után sokan hibáztattak, amiért nem fújták le idejében a bulit.

16:03
március 14, 2013
Vágólapra másolva!

A Jobbikot nem zavarja a marcona idő

Bár a DK-s Molnár Csaba szerint nem ajánlott a szabad ég alatt tömegdemonstrálni, mivel akár mínusz tíz fok és 200 km/h-s durva szél lehet Budapesten, addig a várható zord körülmények nem zavarják a Jobbikot, megtartják ünnepségüket a Kodály köröndnél.

16:08
március 14, 2013
Vágólapra másolva!

Kép: Becsúszik vagy nem?

Forrás: MTI/Varga György
A képre kattintva galéria nyílik

16:18
március 14, 2013
Vágólapra másolva!

A BKK-nál holnap tavaszodik

"A tavasz beköszöntével, március 15-étől, péntektől a hajók ismét gyakrabban közlekednek. Újra jár majd a Kopaszi-gát (Rákóczi híd) és a Rómaifürdő között a D12-es járat, a reggeli és a délutáni csúcsidőszakban 60 percenként. Ezáltal csúcsidőben a továbbra is 60 percenként közlekedő D11-es vagy a D12-es hajók valamelyikére 30 percenként felszállhatnak utasaink közös szakaszukon" - olvasható a  Budapesti Közlekedési Központ közleményében.

16:24
március 14, 2013
Vágólapra másolva!

Csúcskészültség a Dunántúlon

Az erős hófúvás miatt több dunántúli megyében a legmagasabb fokú, piros riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtök délután. E szerint Fejér, Veszprém, Zala, Somogy és Komárom-Esztergom megye több térségében erős hófúvásra kell készülni, amely magas hótorlaszokat emelhet.
   
Szintén az erős hófúvás miatt Csongrád, Békés és Hajdú-Bihar megye kivételével az egész országban első-, vagy másodfokú figyelmeztetés van érvényben.
   
A veszélyjelzés szerint az ország nyugati felében mindenhol, de az ország északkeleti felében is várhatóak viharos széllökések. Emellett az ország keleti megyéiben a jelentős mennyiségű eső miatt, több területen az intenzív havazás miatt is figyelmeztet a meteorológiai szolgálat.
16:28
március 14, 2013
Vágólapra másolva!

Teljes útzár az M3-ason

Egy ember megsérült, amikor egy személygépkocsi és egy kisteherautó összeütközött csütörtökön az M3-as autópályán Hatvan határában. A műszaki mentés és a helyszíni vizsgálat idejére teljes útzárat rendeltek el a sztráda Budapest felé vezető oldalán.
16:44
március 14, 2013
Vágólapra másolva!

Két órát is késhetnek a vonatok

A havazás nemcsak az autósokat, hanem a vonatosokat is kellemetlenül érintheti, Nyíregyháza-Miskolc környékén húsz percestől kétórás késésekig bármi előfordulhat. A MÁV kommunikációs osztályán azt mondták, hogy délelőtt egy bedőlt fa felsővezeték-hibát okozott Folyód és Balatonszemes között, azonban egy órára sikerült megoldalni a problémát. Ezek után viszont a csapadék egyre jobban kezdett ráfagyni az észak-keleti régió felsővezetékeire, amelyek annyira eljegesedtek, hogy "a kollégák szinte fizikai erővel verik le a jeget róluk" - mondták a MÁV-nál. Az észak-keleti területen úgy próbálják meg korrigálni a kiesést, hogy dízelmotoros vonatokkal pótolják a vezetékhez kötötteket. A tájékoztatás szerint nem tudják még, mikorra hárítjál a problémát, mindent megtesznek.

17:00
március 14, 2013
Vágólapra másolva!

40 fok van Oroszországban

Oroszország északkeleti részén az elmúlt napokban ítéletidő tombol, a hőmérséklet sok helyen mínusz 40 fok alatt van.

17:07
március 14, 2013
Vágólapra másolva!

Horvátország felé lezárások

Somogy megyében Barcs és Berzence határátkelőhelyeken nem lehet belépni Horvátországba a 3,5 tonna össztömeget meghaladó súlyú tehergépkocsikkal. Horvátországból Magyarországra szabad a forgalom.

17:13
március 14, 2013
Vágólapra másolva!

Elterelések az M7-esen

Az M7-esen a 101. kilométernél öten megsérültek, amikor több személygépkocsi és kamion ütközött. Emiatt leterelik a járműveket az M7-esről Sóstónál. A másik elterelésre azért van szükség, mert a 154. és 155. kilométernél egy kamion szalagkorlátnak csúszott.

17:26
március 14, 2013
Vágólapra másolva!

Autók összetörve, behavazva

Forrás: MTI/Varga György
Ilyen a helyzet az M7-esen március 14-én. A képre kattintva galéria nyílik.

17:32
március 14, 2013
Vágólapra másolva!

Kritikus a helyzet Zalában

A hófúvások miatt lezárták Zalában a 75-ös főút több szakaszát, valamint a Baglad-Nemesnép, a Tófej-Söjtör és a Pölöske-Gelse közötti mellékutat. Keszthely térségében kritikus az úthelyzet, a 75-ös és a 76-os főút Zalacsány és Keszthely közötti szakaszán nem javasolt a közlekedés. Nagyon nehezen járható a 61-es főúton a pogányszentpéteri emelkedő is.

Az MTI zalai tudósítója azt tapasztalta, hogy a kelet-nyugati vonalvezetésű, sík területen átvezető utaknál sok esetben gyakorlatilag semmit sem látni a hóátfúvások miatt.

17:47
március 14, 2013
Vágólapra másolva!

Ne induljanak útnak!

A rendőrség azt kéri, senki ne induljon útnak gépkocsival a rossz időjárásra való tekintettel. Az Országos Meteorológiai Szolgálat a legmagasabb fokú, piros riasztást adott ki több dunántúli megyében az erős hófúvás miatt. E szerint Fejér, Veszprém, Zala, Somogy és Komárom-Esztergom megye több térségében erős hófúvásra kell készülni, amely magas hótorlaszokat emelhet.

17:50
március 14, 2013
Vágólapra másolva!

Elment az áram Dombóváron

Közel négyszáz fogyasztónál nincs áram Dombóváron, miután a havazás miatt egy trafóházban zárlat keletkezett.

17:55
március 14, 2013
Vágólapra másolva!

Kűzdenek a tűzoltók - fotó

Forrás: MTI/Varga György
A képre kattintva galéria nyílik

18:00
március 14, 2013
Vágólapra másolva!

Lezárták a 67-est

A 67-es úton Somogyaszaló és Kaposvár között, a Deseda-tónál több gépkocsi és kamion csúszott az árokba, emiatt a forgalom egyik irányba sem tud haladni.

18:11
március 14, 2013
Vágólapra másolva!

Halálos baleset a 7-esen

Két személygépkocsi ütközött a 7-es számú főúton Martonvásár és Tárnok között, a balesetben egy ember életét vesztette.

18:19
március 14, 2013
Vágólapra másolva!

20 ezren áram nélkül

Húszezer fogyasztó maradt áram nélkül a tél miatt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. A Nyíregyházától északra fekvő területen, a Nagyhalász - Ibrány - Rakamaz háromszögben lévő településeken szűnt meg az áramszolgáltatás.

18:21
március 14, 2013
Vágólapra másolva!

Hatalmas tömegkarambol - fotó

Forrás: MTI/Koppán Viktor
A képre kattintva galéria nyílik

18:31
március 14, 2013
Vágólapra másolva!

Még egy hatalmas tömegkarambol - fotó

Forrás: MTI/Koppán Viktor
A képre kattintva galéria nyílik.

18:41
március 14, 2013
Vágólapra másolva!

Jégpáncél Baranyában

A kora délutáni óráktól több helyütt jégpáncél és hó borítja sok helyütt az utakat Baranyában. A rendőrség azt tanácsolja, aki teheti, ne induljon útnak.

18:47
március 14, 2013
Vágólapra másolva!

50 autó karambolozott az M7-esen

Kora délután a Balaton felé tartó oldalon, a 77-es kilométerszelvényben a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint mintegy 30 személygépkocsi, 8 kisteherautó és 9 nyerges vontató ütközött össze. A balesetben egy ember életét vesztette, 40 feletti a súlyos és könnyű sérültek száma.

18:57
március 14, 2013
Vágólapra másolva!

Kritikus a helyzet a Zalában

Teljes útzár van érvényben a Baglad és Nemesnép közötti úton, a 75-ös, 76-os főutak körforgalma és az Alsópáhok közötti szakaszon, a Bak és Zalatárnok közötti úton, az Alsó- és Felsőpáhok közötti úton, valamint a 76-os főúton Zalacsánytól Sármellékig. Keszthely térségében továbbra is kritikusak az útviszonyok, a 75-ös és a 76-os főút Zalacsány és Keszthely közötti szakaszán nem javasolt a közlekedés, a 7-es főút pedig nehezen járható, itt több helyen is elakadásokra lehet számítani.

19:00
március 14, 2013
Vágólapra másolva!

Látótávolság az M7-esen - fotó

Forrás: MTI/Varga György
A képre kattintva galéria nyílik

19:09
március 14, 2013
Vágólapra másolva!

Komáromi kamionstop

A 13-as útról a kamionforgalmat a Komárom és az M1-es autópálya közti körforgalomnál a Komáromot elkerülő útra terelik a csütörtöki havazás miatt, Kisbérnél pedig a 81-es és 13-as számú főút kereszteződésénél a kamionokat visszafordítják a 81-es számú főútra. A tehergépjárművek számára a komáromi ipari park parkolóját jelölték ki várakozóhelyként.

19:19
március 14, 2013
Vágólapra másolva!

Siófoknál sem járható az M7-es

Több baleset miatt is feltorlódtak a járművek az M7-es főváros felé vezető oldalán a 100-as kilométerszelvény körül, ezért a forgalmat a 105-ös kilométerkőnél elterelik Siófok irányába.

19:24
március 14, 2013
Vágólapra másolva!

Módosul a pénteki program Győrben

A mostoha időjárás miatt egyes ünnepi programok elmaradnak, mások fedett helyszínre kerülnek március 15-én Győrben. A Honvéd ligeti ünnepi megemlékezést a közeli Richter-teremben tartják meg, csak koszorúzni vonulnak ki a résztvevők az eredeti helyszínre. Elmarad viszont a 11 órára meghirdetett díszalegység-felvonulás és a Klapka című rockmusical este hat órára meghirdetett bemutatója, eredetileg mindkét eseményt a városháza előtt tartották volna meg.

19:27
március 14, 2013
Vágólapra másolva!

Alig látszanak a mentők - fotó

Forrás: MTI/Varga György
A képre kattintva galéria nyílik

19:39
március 14, 2013
Vágólapra másolva!

A rendőrök irányítanak Győr-Mosonban

Győr-Moson-Sopron több főútján csak váltakozó irányban, rendőri felügyelet mellett közlekedhetnek a hóviszonyok miatt a járművek - közölte a megyei főkapitányság sajtóügyeletese.

Tóth Gabriella elmondta: a 81-es, a 83-as, a 85-ös és a 86-os út egyes szakaszain rendelték el a váltott irányú közlekedést, mivel a hóesés és a hófúvások miatt kisebb balesetek történtek, vagy jelentősen megnőtt ezek bekövetkeztének veszélye. Hozzátette: pontos helyszíneket azért nem tudnak közölni, mert a helyzet "percről percre változik".

19:48
március 14, 2013
Vágólapra másolva!

Mínusz 12 fok is lehet

A március 15-i ünnepségek idején többfelé várható havazás és a viharossá fokozódó szél miatt hófúvás is. A hosszú hétvége további részében már csak jelentéktelen hózáporokra kell számítani, de ezzel együtt komoly lehűlés várható, éjszaka néhol mínusz 12 foknál is hidegebb lehet.

19:58
március 14, 2013
Vágólapra másolva!

Ónos eső és lezárások Borsodban

A viharos erejű szél és az ónos eső miatt lezárták Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a 37-es számú főút Gesztely és a taktaharkányi bekötőút közötti szakaszát. A 3-as számú főúton is útzár van Ináncsnál, itt kamion és személygépkocsi ütközött. Az útviszonyok hasonlóak, mint a 37-es főúton.

20:08
március 14, 2013
Vágólapra másolva!

Kitört kerék - fotó

Forrás: MTI/Nagy Lajos
A képre kattintva galéria nyílik

20:13
március 14, 2013
Vágólapra másolva!

Hómunkásokat keresnek

Folyamatosan végzik a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. munkagépei a hó eltakarítását, valamint a síkosságmentesítést a főváros teljes területén a közösségi közlekedési útvonalakon. Budán gondot okoz az intenzív hóesés, mivel rövid időn belül visszafehéredik a burkolat. A fővárosban hómunkások jelentkezését várják.

20:25
március 14, 2013
Vágólapra másolva!

40-en Várpalotán rekedtek

Veszprém megyében a rossz útviszonyok és a kaotikus közlekedési helyzet miatt nem jutottak haza a Várpalotára iskolába járó tési gyerekek, és 30-40 felnőtt is a szomszédos városban ragadt.

20:36
március 14, 2013
Vágólapra másolva!

Lezárások Fejér megyében

M7-es autópálya Balaton felé tartó oldalát lezárták Martonvásár és Polgárdi között, a főváros felé tartó oldalt pedig Polgárdi és a Székesfehérvár-Auchan csomópont között zárták le. A 8-as út Inota és Székesfehérvár közötti szakaszát is lezárták a rendőrök, csak a Csórra tartó helyi lakosokat engedik tovább. A 64-es főutat Dég és Enying között lezárták, a forgalmat Lajoskomáromnál, illetve Enyingnél a 6404-es számú útra terelik. Teljes hosszában lezárták a 6301-es utat Mátyásdomb és Polgárdi közötti. Nem engedik a forgalmat a 8123-as útra Székesfehérvár és Gánt között, a 6402-es útra Lajoskomárom és Mezőkomárom között, a 8202-es útra Székesfehérvár és Iszkaszentgyörgy között, valamint a 8203-as útra Iszkaszentgyörgy és Moha között - közölte a szóvivő.

20:43
március 14, 2013
Vágólapra másolva!

Tömegbaleset - fotó

Forrás: MTI/Varga György
A képre kattintva galéria nyílik

20:57
március 14, 2013
Vágólapra másolva!

Nincs áram Borsodban

Nincs áramszolgáltatatás Borsod-Abaúj-Zemplénben a Bodrogközben és a Taktaközben a viharos eredetű szél miatt. A közlés szerint a hiba elhárításán folyamatosan dolgoznak, de az áramkimaradások helyszíneit csak nehezen tudják megközelíteni, ráadásul amikor az egyiket kijavítják, keletkezik egy másik.

21:06
március 14, 2013
Vágólapra másolva!

Lezárások Komárom-Esztergomban

A 13-as utat az M1-es autópálya és a Komáromot elkerülő körforgalom között lezárták, Kisbérnél pedig a 81-es és 13-as számú főút kereszteződésénél a 81-es számú főútra fordítják vissza a rendőrök a forgalmat, ezért Kisbér csak a 81-es főútról közelíthető meg.

Elakadt járművek és hóátfúvás miatt nem lehet közlekedni Nagyigmánd és Dad, Bokod és Környe, valamint Bokod és Pusztavám között. A hótorlaszok miatt Tárkány települést járművel nem lehet megközelíteni és a településről sem lehet kihajtani.

Ászár és Kisbér között egy kamion keresztbe állt az úton, egy pedig árokba fordult. Járhatatlan a 8218-as számú út Lázi és Bakonybánk között. A városokon belül is nehezen járhatók az utak, ezért a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság kéri az állampolgárokat, hogy senki ne induljon útnak.

21:12
március 14, 2013
Vágólapra másolva!

Lezárták az M7-est Zalában

Csütörtök este fél nyolctól minden járműforgalmat megtiltottak az M7-es autópálya zalai szakaszán, valamint az M70-es autóúton. A visszavonásig elrendelt korlátozás az M7-es autópályán a megyehatártól Letenyéig tartó szakaszon, továbbá az M70-es autóút teljes hosszán mindkét irányra érvényes.

21:21
március 14, 2013
Vágólapra másolva!

Piros riasztás hat megyében

A hófúvás miatt az ország összes megyéjére első-, másod- vagy harmadfokú figyelmeztetést adtak ki péntekre. Ezek között a harmadfokú, vagyis piros figyelmeztetést Komárom-Esztergom, Veszprém, Zala, Somogy, Fejér és Borsod-Abaúj-Zemplén megyére léptették életbe. Így ezeken a területeken arra kell készülni, hogy az erős hófúvás magas hótorlaszokat emelhet.

21:31
március 14, 2013
Vágólapra másolva!

Nem járnak a buszok Veszprémben

A Bakony Volán, a Balaton Volán és a Somló Volán tájékoztatása szerint a kritikus útszakaszok irányába jelenleg nem indítanak járatokat - közölte a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. Az időjárás gyors változása miatt a helyzet is gyorsan változhat, ezért a járatokról a Volán társaságok ügyfélszolgálatán érdemes tudakozódni.

21:34
március 14, 2013
Vágólapra másolva!

Balesetek az M7-esen Somogyban

Somogyban négy alsóbbrendű út is járhatatlan volt csütörtök este, az M7-es autópálya Nagykanizsa felé vezető oldalán, a 134-es kilométerszelvényénél egy autóbuszt ért balesetet, az elsődleges információk szerint két ember megsérült. A sztráda főváros felé vezető oldalán, a 175-ös kilométerszelvénynél egy kamion fordult keresztbe és akadályozza forgalmat.

Közlekedési balesetek és hótorlaszok miatt járhatatlanok az utak Somogysárd és Mezőcsokonya (6705-ös út), Nemesdéd és Vése (6816-os út), Nemesdéd és Nemesvid (6816-os út), valamint Kaposmérő és Kadarkút között (6616-os út).

A rendőrök a kaposmérői körforgalomnál csak a bárdudvarnoki lakcímmel rendelkezőket engedik be. Kadarkúton az üzemanyag-töltőállomásnál mindenkit visszafordítanak.

21:45
március 14, 2013
Vágólapra másolva!

Az éjjel senki ne induljon útnak

A csütörtök reggel óta tartó folyamatos havazás és az orkánerejű széllökések nyomán kialakuló hóátfúvások miatt a Dunántúlon a látótávolság sok térségben tíz méter alá csökkent, ezért a közútkezelő arra kéri a közlekedőket, hogy a hófúvásos területeken vagy az ónos esőtől csúszós utakon az éjszaka folyamán senki ne induljon útnak.

21:54
március 14, 2013
Vágólapra másolva!

Busz az árokban - fotó

Forrás: MTI/Varga György
A képre kattintva galéria nyílik

22:03
március 14, 2013
Vágólapra másolva!

Hejce megközelíthetetlen

A havazás és a hófúvás miatt Borsod-Abaúj-Zemplén megyében nehezen járható a Korlát és Fony, valamint a Vilmány és Fony közötti mellékút - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője csütörtök este az MTI-vel. Pécsi Norbert Sándor tájékoztatása szerint a 37-es főút Gesztely és bekecsi elágazás közötti részén teljes az útzár, miként a Vilmány és Hejce közötti út Hejce felé sem jáható, így Hejce közúton megközelíthetetlen.

 

22:19
március 14, 2013
Vágólapra másolva!

Forgalomkorlátozás Tiszafürednél

Balesetek miatt forgalomkorlátozás és torlódás van a 33-as és 34-es főúton, Tiszafüred térségében - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság.

22:25
március 14, 2013
Vágólapra másolva!

Pápa csapdában

A rendőrség közlése szerint újabb utakat zártak le Veszprém megyében, köztük a Pápáról kivezető utakat is. Szinte lehetetlenné vált a közlekedés a megyében.

22:37
március 14, 2013
Vágólapra másolva!

Aludjanak bent a délutánosok!

A veszprémi katasztrófavédelem arra kéri a megye vállalatait, hogy ha van náluk este lejáró műszakban dolgozó alkalmazott, őket lehetőség szerint tartsák bent a munkahelyen, ne engedjék ki a kaotikus utakra. A megyében több utat lezártak, sok Volán-járat el sem indul.

22:42
március 14, 2013
Vágólapra másolva!

Tilos az autózás Fejér megye több útján

Csütörtök este 20 óra 30 perctől visszavonásig teljes gépjárműtilalmat rendelt el több járás területén a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság. A móri, a bicskei, a székesfehérvári, a gárdonyi és az enyingi járás közútjaira terjed ki a tilalom, vagyis a települések között minden típusú jármű közlekedése tilos. Amennyiben a gépkocsivezetők útközben szereznek tudomást a tiltó rendelkezésről, akkor a legközelebbi parkolóban le kell állítaniuk a járművet. Amennyiben ezt nem teszik meg, a rendőrség szankcionálni fogja a szabálysértést. A kamionstop már este hattól él, vagyis a megyében egyáltalán nem mehetnek az utakon a 7,5 tonnánál nehezebb járművek.

22:55
március 14, 2013
Vágólapra másolva!

Befagyott a forgalom az M1-esen

Az M1-es autópályán Győr felé, a 34-es kilométerszelvénynél továbbra is áll a forgalom egy keresztbefordult kamion miatt. Szintén Győr felé, a 83-84-es szelvények között hótorlaszt emelt a szél, ezért Tatáig áll a forgalom.

23:04
március 14, 2013
Vágólapra másolva!

Kilenc elzárt falu Veszprémben

Kilenc falut zárt el a havazás a külvilágtól Veszprém megyében a rendőrség szerint: Nagyesztergárt, Tést, Jásdot, Sáskát, Zalahalápot, Taliándörögdöt, Mindszentkállát, Szentbékkállát és Káptalantótit.

23:10
március 14, 2013
Vágólapra másolva!

Nincs kiút Budapestről az M1-M7-esen

A rendkívüli időjárásra tekintettel, közlekedésbiztonsági okok miatt este tíz órától lezárják az M1-M7 autópályák fővárosból kivezető közös szakaszát - közölte a BRFK.

23:23
március 14, 2013
Vágólapra másolva!

Csapataik harcban állnak

A Magyar Közút esti közleménye szerint nem javult, sőt erősen romlott a közlekedési helyzet éjszakára. "Az orkán erejű széllökések nyomán csütörtök éjjelre még több szakasz vált járhatatlanná, annak ellenére, hogy társaságunk teljes kapacitással dolgozik" - írták.

"A folyamatos munkavégzésünk ellenére a szél visszahordja a havat a burkolatra, emiatt nehezen járhatóak, továbbá jelentősen csökkent a látótávolság és a sorozatos balesetek miatt a munkagépeink is a feltorlódott sorokban vesztegelnek, ezért nem tudják ellátni feladataikat" - közölte a Magyar Közút. A helyzetre való tekintettel több megyében ideiglenes melegedőket nyitnak, hogy az elakadt járművek utasait biztonságos helyre szállítsák.

23:29
március 14, 2013
Vágólapra másolva!

Több százan nem jutottak haza, Tamásiba

Több mint százan rekedtek az utakon a hóakadályok miatt csütörtökön Tamási térségében, és több százan nem tudtak eljutni otthonukba - közölte a tamási védelmi bizottság elnöke.

Tamási és Iregszemcse között öt autóbusz és több személygépkocsi maradt a hóátfúvások miatt lezárt 65-ös úton. Az utasok közül a betegeket traktorokkal, terepjárókkal Iregszemcsére szállították, a jelenleg is ott rekedt embereket szintén terepjárókkal igyekeznek menteni - tette hozzá. Mint mondta, többen közülük már eljutottak Iregszemcsére.

A járhatatlan utak miatt Tamásiból 350-400, Iregszemcséről több mint száz ember, köztük sok diák nem tudott hazajutni, és sokan rekedtek Pincehelyen, Nagykónyiban is. A tamási védelmi bizottság csütörtök esti rendkívüli ülésen melegedőhelyeket és ideiglenes szállásokat jelölt ki számukra. Kollégiumokban, művelődési házakban, idősek otthonában szállásolják el őket - mondta a bizottság elnöke.

Ismertetése szerint a bajbajutottak mindenütt szendvicset, meleg teát kaptak, a Tolna megyei katasztrófavédelmi igazgatóságtól matracokat, takarókat, hordozható ágyakat kért a védelmi bizottság.

23:43
március 14, 2013
Vágólapra másolva!

Két katonai teherautó indult a csecsemőért

A honvédség járműveit riasztották egy Gyulafirátót és Hajmáskér között elakadt busz mentéséhez csütörtök este - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM). Az elakadt buszon egy inzulinos beteg és egy csecsemő is van. Várpalotáról két Ural teherautó indult a mentésükre.

23:57
március 14, 2013
Vágólapra másolva!

Egyelőre csak késések Ferihegyen

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér honlapja szerint a Budapestről felszálló járatok némi késéssel, de elindultak. A tízórás bécsi járat viszont egy órával később tud csak leszállni, és jelentősen késnek a frankfurti járatok is.

00:28
március 14, 2013
Vágólapra másolva!

Lemondta a kormány az állami ünneplést

Az emberek testi épségére hivatkozva lemondta a kormány azokat az állami ünnepeket, amelyeket szabadtéren tartottak volna március 15-én. Bővebben itt olvashat erről.

00:39
március 14, 2013
Vágólapra másolva!

Már nyolc megyében van piros riasztás

Az erős hófúvás miatt már több északkeleti megyére is kiadta a legmagasabb fokú, piros riasztást az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtök este. Ezzel már Szabolcs-Szatmár-Bereg megye teljes területén, Borosd-Abaúj-Zemplén és Hajdú-Bihar, valamint Komárom-Esztergom, Veszprém, Zala, Somogy és Fejér megyében van érvényben piros riasztás. Ezeken a területeken az erős hófúvás magas hótorlaszokat emelhet.

00:44
március 14, 2013
Vágólapra másolva!

Városokat zár le a rendőrség

Veszprém várost, Várpalotát és Pápát a Veszprém Megyei Rendőrkapitányság a kritikus hó és úthelyzet miatt a lezárta. Senkit nem engednek ki a városokból személygépkocsival - közölte a Magyar Közút.

00:58
március 14, 2013
Vágólapra másolva!

Összefoglaló

Csütörtökön kemény havazás kezdődött először a Dunántúlon, majd az ország többi részén is. A havazás közlekedési káoszt okozott, az M7-es autópályán 40 autót érintő tömegbaleset történt, több úton egymás után csúsztak az árokba és egymásnak az autók, buszok, kamionok. A havazás okozta káoszt megsokszorozta a helyenként 100 km/h-s szél, amely visszahordta az útra a havat.

A legsúlyosabb helyzet Veszprém megyében alakult ki, ahol még Pápát is le kellett zárni: nem engedtek ki autósokat a járhatatlan utakra. A kint rekedtekért terepjárókkal, sőt katonai teherautóval mentek, másokat csak letereltek az útról, és melegedőbe, átmeneti szállásra küldtek. A hatóságok arra kérték az embereket, éjjel senki ne induljon útnak, az este műszakot záró cégeket pedig arra, hogy inkább tartsák a gyárakban a dolgozókat.

A péntek sem ígérkezik könnyebbnek, a kormány le is fújta a szabadtéri ünnepi rendezvényeket az emberek biztonságára hivatkozva.

A tudósításunkat ezzel lezárjuk. Kövessék nálunk az eseményeket pénteken is!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről