Vágólapra másolva!
Tóth Tamás, a Magyar Röplabda Szövetség elnöke a sportág hazai felvirágoztatását a klubok megerősítésében látja, és Törökországgal közösen megpályázná a 2017-es női Európa-bajnokság megrendezését és közép-kelet-európai strandröplabda-centrummá fejlesztené a Balatont.

Olyan ez, mint a Pál utcai fiúk - interjú Milovits Júliával

"Amikor 2010 májusában elnökké választottak, senki nem gondolta, hogy három évvel később arról tudunk majd beszélni, hogy egy nem is remélt mértékű állami támogatás felett rendelkezhet majd a röplabda-társadalom" - nyilatkozta a Hunvolley.hu portálon Tóth Tamás.

A magyar szövetség elnöke büszke arra, hogy a mélypontról elmozdulva a röplabda bekerült a kiemelten támogatandó 16 sportág közé.

"Hatalmas dolog, hogy a 7 milliós állami forrásból 500-600 milliós éves támogatás lehet. De tilos megelégednünk pusztán az állami támogatással, további forrásbevonásra van szükség. Most jön el az ideje annak, hogy a röplabdának igenis be kell vonzania az üzleti szférát"- tette hozzá.

Tóth meggyőződése, hogy mindkét felnőtt válogatott reális eséllyel pályázik a 2015-ös Európa-bajnoki döntőben való részvételre, jövőre pedig Törökországgal közösen szeretnék megpályázni a 2017-es női Európa-bajnokság megrendezését.

" A nemzeti bajnokságok színvonalának emelése érdekében szeretnénk javítani a klubok anyagi helyzetét. De célunk az idegenlégiósaink hazahozatala is. Szeretnénk elérni, hogy a röplabdás csemetéknek magyar példaképeik legyenek. Olyanok, mint mondjuk Veres Péter, Baróti Árpád, vagy a nőknél Horváth Dóra és Milovits Júlia, akik nemzetközi klubszerepléseik okán igazi sztárok."

Az elnök szerint a következő éveknek a hazai strandröplabdázás drasztikus felfuttatásáról kell szólnia, ehhez meg kell sokszorozni a strandröplabda egyesületek számát és közép-kelet-európai strandröplabda-centrummá kell fejleszteni az egyedülálló adottságokkal bíró Balatont.