Kiszállt a PannErgy a Synergonból

Vágólapra másolva!
Darabonként 400 forintos árfolyam mellett adott túl a Synergonban meglévő részesedésének egészén a PannErgy. A geotermikus projekteket megvalósító vállalat már jó ideje tervezte a Synergonban levő részesedésének eladását, hiszen az informatikai eszköz távol esett a vállalat fő profiljától. Ilyen tekintetben a bejelentés nem meglepetés, bár a részvények eladása két dolgot jelenthet: vagy nem láttak további potenciált a Synergonban, vagy hirtelen pénzszűke támadt a saját projektek (elsősorban talán a miskolcira érdemes gondolni) megvalósítása miatt.
Vágólapra másolva!

A PannErgy Nyrt. és a 100%-os tulajdonában álló PMM Zrt. 2013. március 22-én (tőzsdén kívüli ügyletek keretében) értékesítette a SYNERGON Informatika Nyrt. (SYNERGON) részvényeinek együttesen 12,52 százalékát (PannErgy Nyrt.: 1 075 388 db, PMM Kereskedelmi Zrt: 89 365 db) 400 Ft/darab átlagáron.

A tranzakciót követően a PannErgy Nyrt. és kapcsolt vállalkozásai által tulajdonolt SYNERGON Informatika Nyrt. részvények száma 0 darabra, míg a befolyás mértéke 0 százalékra csökkent. "A tranzakció a PannErgy Nyrt. stratégiájával összhangban van, hiszen a Társaság minden eszközét és forrását geotermikus energia üzletágának céljai és fejlesztései szolgálatába kívánja állítani - nyilatkozta Gyimóthy Dénes a PannErgy Nyrt. Igazgatótanácsának alelnöke"

A Synergon részesdés eladásával a PannErgyhez jelentős mértékű, 460 millió forintnyi likvid forrás folyik majd be, ami hozzásegítheti a céget a folyamatban levő projektek rövidre zárásában. A tranzakció jelentheti egyrészt azt, hogy a PannErgynek olyannyira szüksége volt a pénzre, hogy a jelenlegi szinteken inkább megvált a részesedéstől, de a tranzakciónak pusztán az is lehet az oka, hogy a vállalat elérkezettnek látta az időt, hogy kiszálljon a Synergonból.

A Synergon árfolyama

Forrás: [origo]