Fél óra után mentették ki a jéghideg Tiszából

Vágólapra másolva!
Több mint egy kilométert sodródott a négy fokos vízben a nő, még úszni sem tudott.
Vágólapra másolva!

Közel fél órát töltött az áradó, jéghideg Tiszában egy Szolnokon vízbe esett nő, akit végül kimentettek a folyóból a helyi tűzoltók - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok megyei katasztrófavédelmi szóvivő.

S. Tóth Anikó azt mondta, este fél kilenckor vonultak ki a tűzoltók ahhoz szakaszhoz, ahol a sodródó nő felbukkanását várták. A tűzoltók egy kishajót bocsátottak a vízre, miközben velük egy időben egy mentőcsoport is megkezdte a keresést egy közeli folyószakaszon.

Mintegy 20 perc múlva a tűzoltók felfedezték a vízbe esés helyétől több mint egy kilométerrel lejjebb, a Szolnok ipartelepéig sodródott nőt, aki a parthoz közel, a vízbe lógó bokrok ágai között kapaszkodva kért elhaló hangon segítséget. A tűzoltók azonnal kiemelték a folyóból, az időközben a helyszínre érkezett mentősök pedig kórházba szállították a nőt.

Az esetről az Életjel mentőcsoport vezetője, Turi László azt mondta, speciális mentőként eddigi közel két évtizedes pályafutása során nem emlékszik arra, hogy ilyen körülmények között folyóvízbe esett embert élve kimentettek volna.

Azt mondta, a nő újjászületett, hiszen közel fél órát töltött a jéghideg, közel 7 méteres vízszinttel jelenleg is áradó, a megszokottnál lényegesen szélesebb és erősebb sodrású, uszadékkal teli Tiszában. Ráadásul megmentőinek a nő azt mondta, nem tud úszni. A hydroinfo.hu legfrissebb adatai szerint a Tisza vízének hőmérséklete vasárnap Szolnoknál 4 fokos volt.