Vágólapra másolva!
Az orosz fociválogatott az utolsó percben engedte ki a kezéből a győzelmet a brazilok ellen, és Fabio Capello, az oroszok kapitánya egy szurkolót hibáztatott a rövidzárlatért.

A szovjet éra óta a szbornaja négyből egyszer sem sem tudta legyőzni a brazilokat, ezért is ért volna sokat, ha ötödikre összejön a győzelem, a 90. percben azonban Fred egyenlíteni tudott. Nem sokkal a gól előtt egy szurkoló szaladt a pályára, akit a biztonságiak ugyan gyorsan levittek, de Capello szerint ez a közjáték ahhoz elég volt, hogy megzavarja a játékosokat.

"Elégedett vagyok azzal, ahogy a csapat játszott, egységesek voltunk. Az egyetlen dolog, ami zavar, hogy a pályára rohanó drukker miatt a játékosok elvesztették a koncentrációjukat, márpedig ez a brazilok ellen nem fér bele" - nyilatkozta Capello.

Korábban egy másik szurkoló is befutott, a sajtótájékoztatón pedig Luiz Felipe Scolari, a brazilok kapitánya is elmesélte a saját sztoriját a témában. "Portugália kapitánya voltam, amikor az észtekkel játszottunk, és hirtelen egy gyönyörű nő rohant be félmeztelenül a páyára, mindenki őt nézte, még én is. Amikor ez történt, még 0-0-ra állt a meccs, de végül 2-0-ra győztünk. Nem tudom, hogy a meccs hajrájában beszaladó ember megzavarta-e az oroszokat, de ilyen bármikor előfordulhat" - mondta Scolari.

Mivel a meccs Londonban, a Chelsea-stadionjában volt, sok angol újságíró volt jelen, akik azt próbálták kiszedni Capellóból, mit vár korábbi csapatától, a kedd este Montenegróban játszó angol válogatottól. "Ez már nem az én problémám, és kedden valószínűleg a francia-spanyol meccset nézem majd a tévében" - válaszolta az olasz edző.